У ЄС схвалили 13-й пакет санкцій проти РФ

У ЄС схвалили 13-й пакет санкцій проти РФ
У ЄС схвалили 13-й пакет санкцій проти РФ. Ілюстрація: ua.depositphotos.com

21 лютого Європейський Союз схвалив свій 13-й пакет санкцій проти Росії. Пакет буде офіційно затверджено до другої річниці початку вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Про це заявив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

"Посли ЄС щойно дали зелене світло 13-му пакету санкцій ЄС проти Росії. Має бути опубліковано якраз до річниці 24 лютого", - написав він.

Як пише Reutersу новому пакеті до списку буде додано майже 200 юридичних та фізичних осіб, але жодних нових галузевих заходів.

Зазначається, що Європейська комісія не додала нових заборон на імпорт російських товарів, аби встигнути ухвалити його до другої річниці вторгнення в Україну. 

Незважаючи на заклики деяких країн ЄС заборонити більше російського експорту, наприклад алюмінію, Єврокомісія запропонує пакет, який, як сподівається, викличе мінімальні дебати серед держав-членів, щоб його швидко ухвалили.

12 пакет санкцій ЄС проти РФ

Попередній 12-й пакет санкцій Євросоюзу проти Росії вдалося ухвалити 18 грудня.

Попередній пакет включав такі заходи як заборону на російські діаманти, посилення імпортно-експортного контролю та посилення обмежень щодо обходу санкцій із попередніх пакетів.

ЄС також наклав заборону на прямий чи непрямий імпорт, купівлю або перевезення алмазів з Росії. Ця заборона поширюється на алмази походженням з Росії, алмази, що експортуються з Росії, алмази, що прямують транзитом через Росію, і російські алмази, оброблені в третіх країнах.

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) при Міністерстві фінансів США 8 лютого оголосило про введення санкцій проти російських діамантів, відповідно до угоди країн "Великої сімки".

Про заборону імпорту діамантів уже повідомляла Канада. В свою чергу, Британія заборонила імпорт російських алмазів, алюмінію, міді і нікелю.

Джерело фото: ua.depositphotos.com