Зеленський вніс у Раду постанову про звільнення Венедиктової

Зеленський вніс у Раду постанову про звільнення Венедиктової

Президент Володимир Зеленський вніс у Верховну раду проект ухвали про звільнення Генерального прокурора Ірини Венедиктової. Про це йдеться на сайті парламенту.

Відповідний документ було зареєстровано на сайті парламенту 19 липня та було направлено до комітету Ради з питань правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, 17 липня Зеленський підписав указ про усунення Ірини Венедиктової з посади Генерального прокурора. Своїм указом №501/2022 Зеленський поклав виконання обов'язків генпрокурора на Олексія Симоненка. Цього ж дня глава держави підписав указ №499/2022 про усунення Івана Баканова від виконання обов’язків голови Служби безпеки України.

Пізніше вже відсторонена Венедиктова дала зрозуміти, що відсторонення застало її зненацька і вона очікує зрозумілих пояснень йому, після чого зможе сама розповісти про це.

Венедиктова висловила впевненість у тому, що їй є чим пишатися на посаді і що вона продемонструвала хороші результати роботи та "об'єднала юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту" навколо проблем України в інтересах України.