НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

АРМА шукає оцінювача та управителя земельних ділянок у Києві, пов'язаних із Медведчуком і Козаком

АРМА шукає оцінювача та управителя земельних ділянок у Києві, пов'язаних із Медведчуком і Козаком
Фото: АРМА

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголосило конкурс на пошук оцінювача та управителя для 53,1 га земельних ділянок у Києві, пов'язаних із колишніми депутатами Віктором Медведчуком і Тарасом Козаком.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

Зазначається, що 53,1 га землі у Києві через довірених осіб володіли афілійовані брати екснардепів. Ухвалою Печерського районного суду ці активи були передані в управління АРМА.

Зокрема, Ухвалою суду:

  • накладено арешт на майно із забороною права відчуження, розпорядження та користування земельними ділянками, які перебували у користуванні/оренді ТОВ "Академ-Клуб", ПП "Орєст", ПП "Фірма Вікторія", та земельні ділянки що належать ТОВ "Академ-Клуб", якою Медведчук та Козак заволоділи через довірених осіб.
  • передано АРМА корправа ПП "Орест", ТОВ "Академ-Клуб", ПП "Фірма Вікторія", ТОВ "Осокорки-7".
  • передано АРМА вказані земельні ділянки для здійснення заходів з управління.

Про земельні активи

Земельні ділянки загальною площею 53.1 га, розташовані у Дарницькому районі м. Києва. Частково територія земельних ділянок забудована дачними будинками.

Значна частина активів мають вихід до річки Дніпро та представлені рівнинним рельєфом, що робить актив інвестиційно привабливим для потенційного управителя.

Строк подачі документів для участі в конкурсному відборі суб’єктів оціночної діяльності збігатиме о 15:00 17 вересня 2024. Термін прийому попередніх пропозицій потенційних управителів триватиме до 15:00 3 жовтня 2024 року. 

Раніше АРМА оголосила конкурси на відбір оцінювачів та управителів для активів, що належали держзраднику Віктору Медведчуку. Серед об'єктів: три заводи у Львівській області та столиці, спортивна база в Київській області, три квартири і житловий будинок у Києві.