НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Ціни на оренду складів в Україні зросли на 20-25%

складська нерухомість, склади
Фото: depositphotos.com

На оренді логістичних об'єктів позначились втрати від війни та здорожчання будівництва.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У 2024 році орендні ставки на складську нерухомість в Україні суттєво зросли - і в доларовому еквіваленті досягли рівня $4,9 за кв.м/міс (без ПДВ та операційних витрат) для якісних приміщень. 

Про це Delo.ua розповів у коментарі комерційний директор компанії Dragon Capital Property Management Дмитро Калінічев.

За його підрахунками, у порівнянні з 2023 роком оренда складів подорожчала в середньому на 20-25%. І вона має підстави рости й надалі, наголосив він.

Інфографіка: NAI Ukraine

"Загалом складський ринок у Києві піднявся в ціні на 20-25% по відношенню до 2023 року.  Це обумовлене тим, що залишається дефіцит складських приміщень класу А. По-друге, збільшились витрати на утримання (подорожчали і всі сервіси). Також на орендні ставки впливає і девальвація національної валюти", - наголосив Калінічев.

Окрім Києва, який продовжує утримувати позицію головного логістичного хабу в країні, важливими складськими опорними пунктами залишаються Львів, Дніпро, а також Одеса, у якій зріс попит після відновлення морської логістики. 

Більше про ситуацію на логістичному ринку читайте у статті Delo.ua "Пробуксовування складів: як ринок справляється з дефіцитом площ".