НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Мін'юст може націоналізувати готельний комплекс у Буковелі: кому він належить

готелем AmstelSki
Фото: facebook.com/AmstelSki

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкцій до В'ячеслава Заневського - колишнього керівника охорони Віктора Януковича та власника ТОВ "Амстел-Скі", що управляє готелем AmstelSki на Прикарпатті у Буковелі.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили у пресслужбі Мінʼюста.

У відомстві зазначають, що йдеться про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції".

Цей пункт передбачає стягнення в дохід держави активів, що належать фізичній або юридичній особі, а також активів, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними. 

У чому звинувачують Заневського

В'ячеслав Заневський, офіцер ЗС РФ, колишній керівник охорони президента-втікача Януковича, є формальним власником 100% корпоративних прав ТОВ "Амстел СКІ", якому належить готельний комплекс AmstelSki у Буковелі. 

Як йдеться у повідомленні Мінʼюсту, Заневський, після початку повномасштабного вторгнення, організовував безпекові заходи при будівництві військово-логістичних інфраструктурних об’єктів на тимчасово окупованих територіях.

Йдеться, зокрема, про будівництво мосту через річку Кальміус у Маріуполі, який є частиною сухопутної дороги із Ростова-на-Дону в тимчасово окупований Крим.

Крім того, Заневський допомагав російським військовим у пошуку громадян України – військовослужбовців ЗСУ, учасників АТО та інших патріотично налаштованих громадян України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Зауважимо, слідчі Служби безпеки зібрали доказову базу на В’ячеслава Заневського і повідомили йому про підозру

Про готельний комплекс AmstelSki 

Готельний комплекс AmstelSki розташований у с. Поляниця Івано-Франківської області, поблизу центру курорту "Буковель" та гірськолижних трас. Готель має 31 номер, ресторан, конференц-залу тощо. 

Згідно з даними "Опендатабот", ТОВ "Амстел-Скі" створено 2014 року, статутний капітал 20 млн грн.

За підсумками 2023 року дохід компанії становив 4,8 млн грн, чистий збиток 302 тис грн, зобов'язання - 23,7 млн грн, активи - 40,3 млн грн.