НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Будинок з кінотеатром та земля: для арештованого майна Павла Фукса шукають оцінювачів та управителів (ФОТО)

Будинок з кінотеатром та земля: для арештованого майна Павла Фукса шукають оцінювачів та управителів (ФОТО)
Фото: пресслужба АРМА

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) оголосило конкурси з пошуку оцінювачів та управителів для арештованих активів, що належали бізнесмену Павлу Фуксу.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

У відомстві нагадують, що раніше, ухвалою Галицького районного суду Львова ці активи було арештовано та передано в управління АРМА. 

Серед майна - елітний житловий будинок та шість земельних ділянок на березі Дніпра у смт. Козин Обухівського району Київської області. Також корпоративні права компаній, що належать Фуксу: ТОВ "Куа "еф сі ай партнерс" (100%), АТ "ЗНВКІФ "Київський" (100%) та "Інтерстрой груп" (62%).

Як повідомляють у АРМА, у середині приватного будинку розміщено вартісні та якісні меблі, побутову техніку, облаштовано кінотеатр, тренажерну залу та масажний салон.

А земельні ділянки на березі Дніпра розташовані серед елітної приватної забудови та можуть використовуватись для різних задач: від ведення сільського господарства та садівництва до будівництва.

"Кожен бажаючий, крім представників держави агресора, можуть взяти участь у конкурсах на відбір оцінювача  та управителя цими активами. Після проведення незалежної оцінки по кожному з цих активів та обрання управителів, це майно почне працювати на благо держави, приносячи значні кошти до державного бюджету", - наголошують у АРМА.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила Павла Фукса на масштабних фінансових махінаціях зі стратегічними підприємствами України та систематичному ухиленні від сплати податків. Встановлено, що з 2018 року Фукс незаконно заволодів активами українських компаній на понад 100 млрд грн.

У СБУ повідомили, що на підставі зібраних доказів олігарху повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Раніше за матеріалами  Державного бюро розслідувань було арештовано корпоративні права трьох підприємств, які видобували газ та нафту з державних надр. Вони належали колишньому народному депутату від "Народного фронту" Ігорю Котвіцькому та бізнесмену Павлу Фуксу.

Президент Володимир Зеленський 24 червня 2021 року підписав указ, яким вводиться в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони України про санкції проти бізнесмена Павла Фукса. Введення санкцій проти Фукса в РНБО пояснили його причетністю до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні. Йдеться про ліцензії, які компанія "Голден Деррік" отримала в 2012—2013 роках. Фукс у відповідь заявив, що до цієї компанії відношення не має і цю інформацію "легко перевірити, користуючись відкритими джерелами".