Ексдиректора ДП Міноборони викрито на хабарі у $600 тисяч

Ексдиректора ДП Міноборони викрито на хабарі у $600 тисяч
Фото: Офіс генпрокурора

Правоохоронці викрили на корупційній схемі директора приватного підприємства та ексдиректора одного з ДП Міністерства оборони України – неправомірна вигода становила $600 тисяч.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Як виявило слідство, керівник приватного підприємства та його спільник вимагали гроші у представника ТОВ за передачу права забудови земельної ділянки Міноборони.

Фото: Офіс генпрокурора

Вони мали вплинути на директора держпідприємства, у віданні якого перебувають землі оборони, для укладання тристороннього договору будівництва житлового комплексу.

В ОГП зазначають, що під час одержання $320 тисяч готівкою, а також договорів про право власності на житлову нерухомість вартістю $280 тисяч, їх затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, а також зловживанні впливом (ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Нагадаємо, нещодавно за хабар у €5 тисяч до 6 років позбавлення волі засудили екссуддю Господарського суду Івано-Франківщини.

Також повідомлялося, що НАБУ і САП відправили на лаву підсудних колишнього голову Верховного суду Князєва, викритого на отримані неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Крім того, 2 лютого НАБУ та САП передали до суду справу про найбільший задокументований хабар в історії України - про передачу ексголові Державної фіскальної служби Роману Насірову понад 722 млн грн неправомірної вигоди.