НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Скандальну компанію з корупційними зв’язками намагаються зробити переможцем тендеру у Луцькій МТГ — ЗМІ

Скандальну компанію з корупційними зв’язками намагаються зробити переможцем тендеру у Луцькій МТГ — ЗМІ

3 серпня 2024 року був опублікований Протокол розкриття тендерних пропозицій щодо будівництва місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення (МАСЦО) Луцької міської територіальної громади.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляють "Українські новини".

Незважаючи на значну зацікавленість технологічних компаній, які подали понад 40 запитань до процедури, у тендері зареєструвався лише один учасник — ТОВ "Укрзалізничавтоматика".

Це підприємство очікувано може бути оголошене переможцем, хоча його участь у подібних тендерах викликає занепокоєння у СБУ та НАБУ.

"При цьому тендери на будівництво АСЦО за участі ТОВ "Укрзалізничавтоматика" можуть викликати занепокоєння як СБУ, так і НАБУ, оскільки підприємство вже неодноразово ставало об’єктом журналістських розслідувань, як таке, що під час війни лобіює інтереси народного депутата від групи "Довіра" Сергія Шахова, оголошеного у 2023 році в розшук Вищим антикорупційним судом України та відомого своєю співпрацею з Росією", - йдеться в повідомленні.

Цей тендер є продовженням тендера минулого року на розробку проєктно-кошторисної документації для МАСЦО Луцької міської громади, перемогу в якому також отримала ТОВ "Укрзалізничавтоматика" попри ненадання повного переліку кваліфікаційних документів. Некваліфікований персонал компанії підготував документацію, яка призвела до скасування першого тендера на будівництво у червні-липні 2024 року після виникнення численних питань.

Попри "роботу над помилками", повторний тендер від 15 липня 2024 року знову привів до реєстрації тільки одного учасника — ТОВ "Укрзалізничавтоматика". Умови закупівлі включають вимогу щодо використання технічного оснащення польської компанії Digitex, єдиним дистриб’ютором якого в Україні є ця ж компанія.

За даними DOZORRO, ТОВ "Укрзалізничавтоматика" показує офіційну збитковість за 2022−2023 роки, але продовжує монополізувати ринок та брати участь у національних тендерах на суму понад 67 мільйонів гривень. Тепер ця компанія претендує на будівництво стратегічного об’єкта у Луцькій МТГ з умовою отримання 30% передплати за тендером.