Суд відправив Тищенка під домашній арешт

Суд відправив Тищенка під домашній арешт
Фото: скріншот із виступу Тищенка у залі суду

Ввечері 25 червня Печерський районний суд Києва ухвалив рішення щодо запобіжного заходу для народного депутата Миколи Тищенка. Йому призначено цілодобовий домашній арешт на 60 діб. 

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомив кореспондент hromadske, який був присутній у залі суду.

Тищенка підозрюють у незаконному позбавленні волі людини після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі.

Повідомляється, що засідання, заплановане на 14:00, розпочалося із затримкою о 16:00. За цей час Микола Тищенко спілкувався з журналістами, розповідаючи про свою боротьбу з ботофермами, які, за його словами, особливо активні у Дніпрі.

Вранці Тищенко отримав підозру

Сьогодні вранці представники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Відомо, що 20 червня група осіб за вказівкою Тищенка била та утримувала в неволі  протягом певного часу колишнього військовослужбовця. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

У депутата провели обшуки під час яких йому повідомлено про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 КК України).

У поліція Києва підтвердили, що участь в інциденті з нардепом Тищенком брав їхній співробітник. Поліцейський перебував у Дніпрі у відрядженні та начебто став свідком конфлікту. У поліції стверджують, що до нього звернувся чоловік, бо у його знайомої відібрали телефон, після чого правоохоронець "втрутився в інцидент". Згодом поліцейського, звільнили з посади.

Тищенко також сказав, що відео з побиттям, оприлюднені у Telegram-каналах, не є доказом. Щодо інкримінованого йому побиття військового, Тищенко запевнив, що не бере участі у бійках вже останні 10 років. Він також вважає, що всі його дії в Дніпрі були вчинені законно на підставі повноважень народного депутата.

Інцидент з телефоном 

Під час розмови з журналістами Тищенко відмовився пояснити, чому він розбив свій телефон під час обшуку, зазначивши лише, що "тривають слідчі дії".

У ДБР відреагували на знищення депутатом Тищенком телефону під час обшуку і зазначили, що це жодним чином не врятує ситуацію. Пристрій відправили на експертизу.

"При мені, понятих та камерах [депутат] знищив телефони. Зухвало, грубо. Причому були ризики пошкодження майна, яке було поряд, та здоровʼя учасників цих процесуальних дій", — зазначив прокурор під час судового засідання.

Цей інцидент став черговою ланкою в низці скандалів, пов'язаних з Миколою Тищенком, який відомий своєю суперечливою поведінкою та заявами.