НБУ курс:

USD

41,28

+0,05

EUR

44,81

+0,09

Готівковий курс:

USD

41,55

41,50

EUR

45,35

45,20

В Україні актуалізують професійний стандарт митника

В Україні актуалізують професійний стандарт митника
Фото: ua.depositphotos.com

Державна митна служба України ініціювала процес розробки професійного стандарту "Інспектор митний". Вже сформувалася робоча група, до складу якої увійшли провідні фахівці Держмитслужби, наукова спільнота та представники громадськості.

Про це повідомляє пресслужба Держмитслужби.

Для чого потрібен перегляд професійного стандарту митника

У Держмитслужбі зазначають, що перегляд професійного стандарту митника дозволить систематизувати вимоги до професії, визначити єдині вимоги до знань, навичок та компетенцій посадових осіб і допоможе забезпечити чітку систему підготовки кадрів за міжнародними стандартами. Крім того, такий підхід сприятиме також зміні підходу до процесу навчання у вищих навчальних закладах, що здійснюють підготовку майбутніх фахівців у галузі митної справи.

В митному органі зауважують, що протягом багатьох років стандарти підготовки митних інспекторів не піддавалися суттєвим змінам, що створювало певний розрив між сучасними вимогами до професії та реальними компетенціями фахівців. Наразі цей підхід підлягає кардинальній трансформації - розробляються фундаментальні вимоги з перспективою розвитку на роки.

Повідомляється, що заявка на розробку проєкту професійного стандарту вже подана до Національного агентства кваліфікацій, сформовано робочу групу, до складу якої увійшли провідні фахівці Держмитслужби, наукова спільнота та представники громадськості.

"Співпраця у рамках цієї ініціативи дозволить залучити досвід різних секторів, щоб майбутній стандарт відповідав міжнародним вимогам і викликам сучасності, а діяльність митних органів стала ще ефективнішою", - підсумували у Держмитслужбі.

Нагадаємо, професійний стандарт - це затверджені в установленому порядку вимоги до компетентностей працівників, що слугують основою для формування професійних кваліфікацій. Професійний стандарт вважається введеним у дію з моменту внесення його до Реєстру кваліфікацій.

Фото: ua.depositphotos.com