НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

В Україні запускають дашборд щодо кількісного складу державних службовців

В Україні запускають дашборд щодо кількісного складу державних службовців
Фото: ua.depositphotos.com

Національне агентство України з питань державної служби (НАДС) запускає інформаційну панель (дашборд) для моніторингу та аналітики кількісного складу державних службовців. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це йдеться в повідомленні пресслужби агентства.

Там зазначають, що це програмне рішення дозволить одержувати та аналізувати статистичні дані в реальному часі, щоб розуміти кадрові тенденції на державній службі.

"Відтепер кожен охочий може в режимі онлайн відстежувати інформацію про кількість посад державної служби за штатним розписом, вакантні посади, фактичну кількість працюючих державних службовців, призначених та звільнених з посад, мобілізованих, у відпустці для догляду за дитиною, які виїхали за кордон тощо", – пояснили у НАДС.

Повідомляється, що всі ці дані можна простежити у динаміці за кварталом за різними категоріями (статтю, віком, типом державного органу, тощо). Тобто, користувачі можуть відфільтрувати інформацію відповідно до індивідуальних потреб (запитів), зробити власну вибірку, вивести інформацію на екран у вигляді "живих" діаграм, стовпців, графіків, які можна піддати порівнянню та аналізу.

Зображення: НАДС

"Простий та зрозумілий інтерфейс, динамічна та інтерактивна візуалізація істотно спрощує сприйняття користувачами складних і різносторонніх статистичних відомостей", - зазначили в агентстві.

Тематична онлайн-панель (дашборд) відтепер доступна абсолютно всім на вебпорталі НАДС.

Зазначається, що статистичні дані у дашборді будуть оновлюватись щоквартально.

Фото: ua.depositphotos.com