Кабмін дозволив оформляти молодим українцям перший паспорт за кордоном

паспорт україни
Фото: ua.depositphotos.com

Кабінет міністрів дозволив прийняття відокремленими підрозділами державного підприємства "Документ" за кордоном документів та формування заяви-анкети (у тому числі отримання біометричних даних) для оформлення українцям паспорта вперше після досягнення 18-річного віку.

Як повідомляють Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук, передбачено й можливість оформлення паспорту без подання документів з фотозображенням особи, виданих уповноваженими органами, установами, організаціями.

Закордонним підрозділам ДП "Документ" надано можливість проводити процедуру встановлення особи у режимі відеоконференцзв’язку за участю заявника та членів його сім’ї, близької особи.

Відповідні зміни внесено до порядку реалізації експериментального проекту з оформлення за кордоном паспортів українців, оформлення й обміну іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні, посвідок на постійне проживання. Останню функцію для ДП "Документ", нагадаємо, було запроваджено в серпні.

Нагадаємо, що підрозділи паспортного сервісу українського держпідприємства "Документ" працюють вже у таких країнах як Польща, Словаччина, Чехія, Туреччина, Німеччина та Іспанія.

Зазначимо також, що завдяки співпраці з ДП "Документ" Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ українці можуть відновити українське водійське посвідчення у згаданих країнах (крім Словаччини, де поки доступний виключно обмін цих документів).

Джерело фото: ua.depositphotos.com