Мова не про заробіток, а про інвестиції у перемогу, - Фонд акціонера Паріматч Никити Ізмайлова купує військові облігації

Мова не про заробіток, а про інвестиції у перемогу, - Фонд акціонера Паріматч Никити Ізмайлова купує військові облігації

Команда N1 investment вирішила інвестувати у військові облігації, тим самим зробивши внесок у допомогу армії. 

Про це заявив засновник фонду, колишній топ-менеджер БК Parimatch Никита Ізмайлов.

"Воєнний стан – військові інвестиції! Кошти підуть на забезпечення проведення пріоритетних видатків держбюджету України в умовах воєнного стану. Це ще один хороший спосіб допомогти державі у непростий час, і я закликаю усіх інших також долучитися до цієї допомоги", - каже Никита Ізмайлов.

Інвестор нагадав, що після того, як Росія розпочала повномасштабну війну в Україні, уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій. Таким чином планується залучити до 400 млрд грн, що стане значною допомогою бізнеса і громадян для фінансування військових потреб держави.

"Мінфін залучить ці гроші і витратить на армію. Це зараз головний пріоритет", - підкреслив Никита Ізмайлов.

Акціонер Паріматч також додав, що бізнеси, які належить йому, з перших днів повномасштабного вторгнення долучилися до благодійної допомоги та підтримки армії.

"Ми працюємо з перевіреними благодійними фондами. Зокрема, перший український криптовалютний фонд Unchain.fund, АРМІЯ SOS, Фонд Сергія Притули, Фонд "Повернись живим", а також спеціальні рахунки Міноборони та Національного банку. Крім того, у застосунку необанку sportbank, який входить до портфелю N1 investment fund, є розділ "Благодійність", де міститься перелік основних авторитетних фондів, які допомагають армії", - повідомив Никита Ізмайлов.

За словами підприємця, наразі понад 2000 клієнтів банку зробили благодійні внески через мобільний застосунок на мільйон гривень. Ще 2 млн грн відправили на підтримку армії працівники банку.

Акціонер Паріматч підкреслив, що свідомо інвестує в ОВДП, розуміючи, що зараз держава не зможе забезпечити по них ту ж дохідність, що і до війни.

"Зрозуміло, що ставка, за якою держава залучає гроші – 11%, є цікавою для мирних часів, але на тлі сьогоднішніх інфляційних загроз, цього може виявитися недостатньо для заробітку. Але тут мова не про заробіток, а про підтримку власної країни. Профінансувати армію та наповнити бюджет – це відома світова практика під час форс-мажорів, коли свідомий бізнес і громадяни позичають кошти уряду під низьку ставку для того, щоб держава вистояла у лихі часи", - зазначив Никита Ізмайлов.

Він додав, що вартість однієї облігації становить 1000 гривень – можна робити внески як у національній валюті, так і в іноземній. Починаючи з 22 березня, Мінфін розмістив військові облігації на суму понад 6 млрд гривень. З них 4,8 млрд грн – від розміщення річних облігацій, інша частина – від короткострокових.

Для того, щоб придбати такі облігації, потрібно звернутися до банків та брокерів, які уповноважені торгувати військовими ОВДП. Серед них Укргазбанк, Укрексімбанк, Альфа-Банк, ПУМБ, банк Південний. Є можливість інвестування в ОВДП через мобільні додатки цих банків.

Також придбати військові облігації можна за допомогою ліцензованих брокерів – ICU, Універ Капітал (або через мобільний додаток Wotan) та Драгон Капітал (або через мобільний додаток Wota).

"Можливостей та варіантів придбати військові ОВДП вистачає. Вони продаються за прийнятною ціною, тому є доступними для кожного і кожен зможе інвестувати в українську перемогу прямо зараз", – зазначив акціонер Паріматч Никита Ізмайлов. 

ДОВІДКА

Никита Ізмайлов — український  інвестор, банкір, засновник профільного фінтех-фонду N1. До портфелю фонду N1 входять необанк sportbank, платіжна система Asquad, стартап з технологією Tap to phone  Transenix  та інші фінтех-проєкти. З 2012 до 2016 роки обіймав посаду фінансового директора PMBL (Parimatch), згодом став акціонером Parimatch.