НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Сили безпілотних систем включили до ЗСУ - Зеленський підписав закон

Сили безпілотних систем включили до ЗСУ - Зеленський підписав закон
Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №11507, який вводить до складу Збройних сил України новий підрозділ — Сили безпілотних систем. Ця інформація наведена у картці законопроєкту.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Зазначається, що 16 вересня документ був повернений до Верховної Ради з підписом від Президента України.

Відтак, Україна стала першою країною світу, яка має окремий рід військ, що спеціалізується на безпілотних системах. 

До завдань цього підрозділу входитиме комплексне планування військових операцій із застосуванням БПЛА, а також розвиток усіх типів дронів, зокрема розвідувальних, ударних, морських, дронів великої дальності та роботизованих комплексів.

Про створення Сили безпілотних систем

У лютому президент України Володимир Зеленський видав указ про створення Сил безпілотних систем у складі Збройних сил України. 

7 травня Кабінет Міністрів підтримав цей проєкт указу, підготовлений спільно Міністерством оборони та Генеральним штабом, що передбачає створення окремого роду військ – Сил безпілотних систем. 

25 червня Зеленський підписав указ, який увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про створення Сил безпілотних систем у структурі ЗСУ. 

20 серпня Кабмін схвалив законопроєкт, що законодавчо закріплює існування цих Сил, та виділив 24 млрд грн на закупівлю безпілотних літальних апаратів для потреб Сил безпеки та оборони.

 Верховна Рада ухвалила цей законопроєкт 3 вересня.