НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон: деталі справи

У Дніпрі затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон: деталі справи
Затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Фото: Telegram Ігоря Клименко

У Дніпрі затримано 18-річного місцевого мешканця, підозрюваного у вбивстві громадської діячки Ірини Фаріон. Наразі він перебуває під вартою, а розслідування триває. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

“Є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. 139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України”, - зазначив Клименко.

Також було перевірено кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукано близько 100 га лісу. Зрештою, підозрюваного вистежили та встановили його особу. Смарт-камери відеоспостереження допомогли в його ідентифікації, зафіксувавши його пересування.

Зазначається, що затриманому 18 років, він мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину орендував щонайменше три квартири у Львові. Зараз він знаходиться під вартою поліції. Водночас слідство розглядає версію, що стрілець був лише виконавцем.

Нагадаємо, 19 липня невідомий здійснив постріл зі зброї у бік 60-річної громадської діячки Ірини Фаріон. З вогнепальним пораненням голови її доставили до лікарні, де вона згодом померла.

Клименко згодом повідомив, що поліція та інші служби активно працюють на місці події, збираючи свідчення очевидців і опрацьовуючи дані з камер відеоспостереження.

Справу відкрили за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – замах на умисне вбивство. Після звістки про смерть Фаріон кваліфікацію змінили на умисне вбивство. Стрілку загрожує до 15 років ув'язнення.