Як бути корисним під час війни на прикладі Емми Шекоян

Як бути корисним під час війни на прикладі Емми Шекоян

Емма Шекоян – волонтер, керівник благодійної організації PFCU, медична сестра зі спеціальності та дружина. До війни робота організації Емми та її сім'ї була спрямована на допомогу дитячим відділенням та центрам соціально-психологічної реабілітації дітей, адже саме допомогу дітям дівчина вважала своїм покликанням.

З початком війни, яка внесла корективи у життя кожного українця, Емма Шекоян та її фонд вирішили робити те, що може принести користь суспільству та допомогти країні. Саме тому розпочалися активні перевезення та розміщення дітей та жінок на безпечні території України – до Хустського району Закарпаття.

Це були часто незнайомі люди, які потрапили під захист організації на вулицях Києва, не знали, що робити і куди їхати. Емма каже, що їм надавали все необхідне і людям не доводилося ні за що платити, вони могли бути у безпеці на повному забезпеченні стільки, скільки їм потрібно. Таким чином, на повне утримання організації PFCU, яку спонсорували і продовжують це робити Prof Fin Centre Ukraine, C1k Crypto Finance Club, P2P спільнота та ПрофУчасники України, потрапило близько 1 000 осіб з Київської області, а також з інших областей, які зазнали агресії Росії.

Жінки забезпечували побут для величезної сім'ї, де прийняли всіх людей як рідних. Також забезпечувалося розвезення продуктів по всій Україні, а чоловік Емми та інші хлопці взяли в руки автомати, одягли каски, бронежилети та стали на захист України у Київській області.

Зараз Емма Шекоян продовжує керувати БО PFCU і разом з різними торговими марками допомагає народу України збиранням та роздачею продуктових наборів, які забезпечують задоволення харчових потреб людства на якийсь час. Також, по можливості, відбувається роздача ліків, речей першої необхідності для матусь та дитячих іграшок. Організація Еми вже має особисті рахунки і може отримувати фінансову допомогу від тих, хто хоче матеріально допомогти українцям, які потрапили до украй складних обставин. Також одним із дуже важливих проектів PFCU charity є збір коштів на придбання автомобілів для фронту.

Емма впевнена, що в Україні живуть сильні духом люди, які спільними зусиллями здатні допомогти країні вистояти у цій завзятій боротьбі. Тому, об'єднавшись у різних сферах, можна сформувати єдину систему захисту держави – волонтерити, створювати робочі місця, діяти на інформаційному полі, бути добрим працівником, жертвувати для армії. Людські ресурси не обмежені, тому використовуючи кращі навички та знання та якісно оптимізувавши процеси своєї діяльності, у цей воєнний час можна принести користь великій кількості людей. Навіть, на перший погляд, надто незначні справи порівняно із захисниками фронту України, які ризикують власним життям, стануть вкрай важливими та необхідними для перемоги у цій війні. Адже бути переможцями – значить не підкоритися ворогові, не впасти духом, бути сильними та єдиними в той час, коли ворог чекає на протилежне. Щоб ніхто і ніщо не зміг зруйнувати віру в Україну та незалежне майбутнє!

На власному прикладі Емма Шекоян радить діяти і робити те, що під силу. Намагатися знайти у своїй діяльності радість, розуміючи, що навіть найменша справа може змінити життя людини. А бути корисним під час війни здатний кожен. Якщо тільки має це бажання і відчуває радість від того, що має комусь допомогти.