НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,51

41,44

EUR

46,30

46,11

Національна рада з праці подала скаргу на Apple: яка причина

Національна рада з праці подала скаргу на Apple: яка причина
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Національна рада з питань праці США подала скаргу проти Apple, звинувативши компанію у впровадженні незаконних правил на робочому місці. Про це повідомляє Reuters.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Йдеться про вимогу до співробітників підписувати угоди про конфіденційність, нерозголошення та неконкуренцію, що, на думку ради, обмежувало їхні права на організацію та захист трудових інтересів.

У скарзі також зазначено, що Apple застосовувала надмірно жорстку політику щодо використання соціальних мереж та неправомірної поведінки, порушуючи права працівників, гарантовані федеральним законодавством.

Втім, Apple відповіла, що завжди поважала права працівників на обговорення заробітної плати й умов праці, і заявила про готовність захищати свою позицію під час слухань.

Якщо конфлікт не буде врегульовано, розгляд справи призначено на січень.

Цікаво, що скарга пов'язана зі звинуваченнями, які у 2021 році висунула колишня старша інженерна менеджерка Apple Ешлі Гьовік. Вона заявила, що внутрішні правила компанії, зокрема щодо конфіденційності та соціальних мереж, обмежують можливість працівників обговорювати питання справедливої оплати праці та гендерної дискримінації як між собою, так і з медіа.

У травні Гьовік подала позов до федерального суду Каліфорнії, звинувативши Apple у незаконних діях у відповідь на її скарги та спроби організувати колег. 

Apple заперечує ці звинувачення. Суддя відхилив основну частину її позову, але дозволив внести зміни до окремих вимог.

Джерело фото: ua.depositphotos.com