НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

OpenAI готується до запуску нової моделі штучного інтелекту під назвою Strawberry

OpenAI готується до запуску нової моделі штучного інтелекту під назвою Strawberry
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Протягом наступних двох тижнів OpenAI планує представити нову модель штучного інтелекту під назвою "Полуниця" (Strawberry), яка обіцяє стати значним проривом у розвитку AI.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це пише Android Authority.

Повідомляється, що ця модель буде зосереджена на більш продуманих і точних відповідях, витрачаючи від 10 до 20 секунд на обробку кожного запиту, що дозволить штучному інтелекту "подумати" перед відповіддю.

Модель Strawberry відзначається серед інших тим, що підходить до вирішення завдань методично, знижуючи ймовірність помилок, особливо у складних та багатоетапних завданнях, таких як розв'язання математичних задач, кодування та розробка бізнес-стратегій.

Очікується, що модель буде інтегрована у платформу ChatGPT, але зможе функціонувати як окрема пропозиція з власною структурою ціноутворення.

Згідно з повідомленням, чоча Strawberry створена лише для текстових відповідей, її тестувальники відзначили деякі проблеми, зокрема затримки у відповідях на прості запити. Водночас деякі функції, як-от запам'ятовування попередніх розмов для персоналізованих відповідей, ще потребують доопрацювання.

Також очікується, що ціноутворення Strawberry відрізнятиметься від існуючої моделі ChatGPT, яка пропонує як безкоштовні, так і рівні підписки. Згідно зі звітом, у Strawberry може бути структура ціноутворення, яка накладає обмеження на кількість повідомлень, які користувачі можуть надсилати за годину, з опцією дорожчого рівня, що пропонує швидший час відповіді.

Очікується, що платні клієнти ChatGPT Plus отримають ранній доступ до Strawberry, перш ніж він стане доступним для користувачів безкоштовного рівня.

Представлення Strawberry може влити свіжу енергію в ChatGPT, потенційно долаючи розрив до появи довгоочікуваного ChatGPT 5.

Нагадаємо, у липні компанія OpenAI представила нову економічну модель штучного інтелекту під назвою GPT-4o mini, яка дозволяє знизити витрати на використання штучного інтелекту і розширити його застосування. 

Джерело фото: ua.depositphotos.com