НБУ курс:

USD

41,19

--0,03

EUR

45,43

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,80

45,65

Стало відомо, коли Apple запровадить перші функції Intelligence

Стало відомо, коли Apple запровадить перші функції Intelligence
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Компанія Apple почне розгортати перші функції штучного інтелекту Apple Intelligence 28 жовтня. Раніше, в серпні, компанія оголосила, що випустить Intelligence на iOS 18.1, iPadOS 18.1 та macOS Sequoia 15.1 у жовтні, але точна дата запуску не була відома.

Про це повідомляє Еngadget.

Ці оновлення принесуть перші функції штучного інтелекту Apple на нові iPhone 16 та інші пристрої Apple.

До першої хвилі функцій увійдуть інструменти для обробки тексту та підсумовування — Writing Tools, а також функції розумного аудіозапису й транскрипції для додатків Mail, Notes, Pages та інших.

Очікується також поява функції Memories у Photos, що дозволить легко створювати відео зі зображень у галереї, а також інструмент Clean Up, який зможе видаляти непотрібні об'єкти з фону фотографій.

Інші функції, такі як інтеграція з ChatGPT і Genmoji, ймовірно, з'являться в наступних версіях iOS 18, запланованих на кінець року та початок 2025 року.

Варто зазначити, що, хоча iPhone 16 був представлений як пристрій, розроблений спеціально для Apple Intelligence, він не мав цих функцій при запуску у вересні. 

Apple поступово відходить від щорічного оновлення 

Замість планованого впровадження під час початкового запуску iOS 18 та iPadOS 18 у вересні, компанія вирішила відтермінувати впровадження до жовтня, щоб мати більше часу для усунення можливих помилок.

Тепер Apple не поспішає з розгортанням, щоб переконатися, що основні помилки усунено, і вона зможе підтримувати весь новий трафік на своїх хмарних серверах зі штучним інтелектом.

За даними Вloomberg, Apple поступово відходить від щорічного циклу оновлення продуктів, що може призвести до більш частих випусків і менших затримок. До прикладу, у березні очікується нове оновлення iOS 18.4, яке включатиме багато оновлень цифрового помічника Siri, включно з його здатністю точніше керувати програмами та використовувати особисту інформацію, щоб відповідати на запити.

Інші нові функції, які з’являться після iOS 18.1, включають автоматичне зберігання електронної пошти в поштовому додатку, а також програму Image Playground для створення власних зображень.

Джерело фото: ua.depositphotos.com