НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

В Google Flights з’явиться нова функція, яка допоможе знайти найдешевші авіаквитки

В Google Flights з’явиться нова функція, яка допоможе знайти найдешевші авіаквитки
Ілюстрація: freepik

Google представляє нову функцію, яка допоможе користувачам знайти найдешевші авіаквитки для подорожі. Компанія оголосила, що додає нову "найдешевшу" вкладку в Google Flights 16 жовтня.

Про це повідомляє TechCrunch.

Досі Google відображав те, що на думку пошуковика є найкращими варіантами у верхній частині результатів пошуку. Цей рейтинг базувався на основі як ціни, так і зручності. Однак, це було не надто коректно, оскільки деякі люди готові відмовитися від певних зручностей, якщо це допоможе зменшити витрати.

Тепер, якщо в новій вкладці обрати "найдешевші", Google покаже найнижчі доступні ціни. Наприклад, користувачі можуть побачити посилання на сторонній сайт бронювання, який пропонує нижчу ціну, ніж сама авіакомпанія.

Також в користувачів є можливість заощадити гроші, повернувшись до іншого аеропорту в тому ж місті, звідки вилетіли: наприклад, вилітаючи з нью-йоркського LaGuardia та повертаючись до JFK.

Google зазначає, що деякі опції на новій вкладці є більш креативними, оскільки вони включають такі речі, як тривалі зупинки чи самостійні пересадки, коли подорожуючі самостійно бронюють два стикувальні рейси. Також нові опції включають можливість купувати квитки для пересадок в кількох авіакомпаній чи на різних сайти бронювання.

Компанія каже, що ця функція призначена для тих випадків, коли витрати важливіші за зручність, оскільки вкладка допоможе побачити найнижчі доступні ціни, а потім дозволить вирішити, які компроміси ви хочете зробити.

В компанії наголосили, що нова функція стане доступною в усьому світі протягом наступних двох тижнів.

Додамо, В Україні сервіс пошуку авіаквитків Google Flights почав функціонувати ще в 2017 році. Тоді зазначалося, що якщо користувач планує подорож, наприклад, з Києва до Лондона і не має конкретних вимог щодо авіакомпанії чи дати вильоту, сервіс Google Flights надасть рекомендації з альтернативними аеропортами або датами, які допоможуть знизити вартість перельоту. Крім того, сервіс дозволяє отримати прогноз щодо того, коли ціни на авіаквитки можуть зрости та на скільки саме.

Варто зазначити, що український виробник фруктових солодощів Bob Snail оголосив про початок співпраці з Qatar Airways, однією з провідних авіакомпаній світу. Відтепер їхня продукція стане частиною дитячого меню, доступного пасажирам авіакомпанії під час бронювання квитків.