НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

YouTube представить нові інструменти для боротьби з фейковими відео і аудіо

YouTube. Фото: Depositphotos
YouTube. Фото: Depositphotos

YouTube анонсував впровадження нових технологій для захисту авторських прав та контролю над контентом, створеним за допомогою штучного інтелекту. Про це йдеться на сайті платформи.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Першим нововведенням є вдосконалена технологія ідентифікації синтетичного співу в Content ID, яка дозволить партнерам автоматично виявляти та керувати контентом, що імітує їхні голоси. Ця технологія буде доступна через пілотну програму на початку наступного року.

Другим кроком стане розробка інструментів для виявлення та управління контентом, що використовує обличчя людей. Це забезпечить більший контроль над тим, як штучний інтелект показує обличчя на платформі.

Обидва інструменти ґрунтуються на досвіді YouTube у розробці технологій для захисту прав творців. Content ID, який працює з 2007 року, забезпечує детальний контроль над правами та генерацією доходу для художників і творців.

Зазначається, що YouTube також продовжить вдосконалювати свої системи безпеки, щоб запобігти несанкціонованому доступу до контенту. Платформа розробляє нові способи надання творцям вибору щодо використання їхнього контенту третіми сторонами.

Крім того, YouTube прагне забезпечити відповідальне використання нових інструментів штучного інтелекту. Контент, створений за допомогою таких інструментів, повинен відповідати стандартам спільноти YouTube, і творці повинні ретельно перевіряти його перед публікацією.

Джерело фото: ua.depositphotos.com