НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

"Дія" запустила нові освітні серіали для захисту від кібератак

"Дія" запустила нові освітні серіали для захисту від кібератак
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Сучасна війна ведеться не лише на полі бою, але й у кіберпросторі. В умовах постійних кібератак особливо важливо навчитися захищати свої особисті дані. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили у пресслужбі Мінцифри.

 Для цього "Дія.Освіта" спільно з проєктом USAID Кібербезпека запускають інформаційну кампанію з кібергігієни, що покликана навчити українців протистояти кіберзлочинцям. 

Кампанія включає серію освітніх відео, що допоможуть від наймолодших користувачів інтернету до людей старшого віку оволодіти навичками кібербезпеки.

Які освітні відео входять до кампанії

"Кібергігієна для молоді" — серіал про базові правила безпеки в інтернеті. На реальних прикладах кібератак пояснюється, чому важливо оновлювати програмне забезпечення, використовувати антивірус та двофакторну автентифікацію.

"Базові знання з кібергігієни" — відеоуроки для людей старшого віку. Вони дізнаються, як захистити свої гаджети, електронну пошту та банківські картки від кіберзагроз, а також як безпечно здійснювати онлайн-операції.

"Як захиститися від фішингу" — серіал про один із найпоширеніших видів кібератак у світі. Глядачі дізнаються, як не потрапити на гачок зловмисників та захистити особисті дані від фейкових сайтів і підроблених повідомлень.

У відомстві наголошують, що ця ініціатива спрямована на підвищення рівня цифрової грамотності українців та їх здатності протистояти кіберзагрозам у сучасному світі.

Додамо, в серпні було зафіксовано факт масового розповсюдження електронних листів, начебто, від імені Державної податкової служби України (ДПС), що містили посилання для завантаження файлу зі шкідливим вмістом.  У разі переходу за прикріпленим посиланням на комп'ютер завантажувався файл, відкриття якого призводило до запуску шкідливої програми. Вона, своєю чергою, створювала технічні можливості для прихованого несанкціонованого доступу до персональних комп'ютерів.

Джерело фото: ua.depositphotos.com