НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Google не зумів оскаржити штраф на 2,4 мільярда євро за антиконкурентні практики

Google не зумів оскаржити штраф на 2,4 мільярда євро за антиконкурентні практики
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Google програв апеляцію в антимонопольному суді Люксембурга і змушений сплатити штраф у розмірі 2,42 мільярда євро, накладений Європейською комісією сім років тому.Про це повідомляє Reuters.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Штраф був накладений у 2017 році за використання компанією свого сервісу порівняння цін для отримання конкурентної переваги над меншими європейськими компаніями.

Суд ЄС підкреслив, що законодавство Євросоюзу карає не за домінування на ринку, а за його зловживання.

За останні десять років Google отримав антимонопольні штрафи від ЄС на загальну суму 8,25 мільярда євро. Компанія вже оскаржила два з цих рішень, пов'язані з її операційною системою Android і рекламним сервісом AdSense, і чекає на рішення суду.

Нагадаємо, 5 серпня Федеральний суд США звинуватив корпорацію Google у монополізації процесу пошуку інформації в інтернеті та у придушенні продуктів конкурентів.

Зазначається, що техногігант виплатив десятки мільярдів доларів операторам веббраузерів і виробникам смартфонів за те, щоб пошуковик Google був встановлений за замовчуванням.

Однак, чи матиме визнання Google монополістом вплив на українських користувачів, читайте у матеріалі Delo.ua.

Джерело фото: ua.depositphotos.com