НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Кількість абонентів Starlink у світі перевищила 4 млн людей

Кількість абонентів Starlink у світі перевищила 4 млн людей
Фото: ua.depositphotos.com

До супутникового інтернет-сервісу Starlink підключено вже понад 4 мільйони осіб у більш ніж 100 країнах.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє компанія SpaceX.

За інформацією видання Techcrunch, показник у 4 мільйони означає, що лише з кінця травня кількість користувачів Starlink збільшилась на 1 мільйон.

Це випереджає і так вражаючі темпи зростання компанії: Starlink почав надавати бета-сервіс свого продукту у жовтні 2020 року, у грудні 2022 року кількість користувачів досягла 1 мільйона, у вересні 2023 року – 2 мільйони, а у травні 2024 року – 3 мільйони. В даний час Starlink надає послуги приблизно через 6 000 супутників, а сервіс доступний у майже 100 країнах як приватним користувачам, так і великим корпоративним клієнтам.

За даними дослідницької компанії Quilty Space, цього року сервіс планує отримати дохід у розмірі 6,6 млрд доларів, що перевищує показник у розмірі приблизно 1,4 млрд доларів два роки тому.

Актуальність Starlink в Україні

Термінали Starlink від компанії Ілона Маска відіграють ключову роль у забезпеченні зв'язку в Україні під час російської агресії.

Забезпечуючи надійний і стійкий інтернет у будь-яких умовах, Starlink стає не тільки засобом екстреного зв'язку під час блек-аутів, але й стратегічним рішенням для розвитку та захисту країни. У періоди кризових ситуацій, коли доступ до інформації та комунікацій є вирішальним, мережа Starlink гарантує невідкладний обмін даними та зв'язок.

Нагадаємо, що з 2022 року Starlink використовується Збройними силами України для зв'язку між підрозділами та наведення зброї, дронів та артилерії з метою знищення російських військових позицій, танків та техніки в ході повномасштабного вторгнення.

Фото: ua.depositphotos.com