«Київстар» розпочинає співпрацю з холдингом SHERIFF в рамках гуманітарного розмінування України

«Київстар» розпочинає співпрацю з холдингом SHERIFF  в рамках гуманітарного розмінування України

Найбільший оператор електронних комунікацій «Київстар» та холдинг охоронних компаній SHERIFF, зокрема, напрям SHERIFF Demining, який є сертифікованим оператором протимінної діяльності, підписали меморандум про співпрацю. 

Україна зараз — найбільш замінована країна у світі. За даними ДСНС, мінами та нерозірваними боєприпасами забруднено близько 175 тисяч кв. км території. Саме тому «Київстар» та SHERIFF Demining починають працювати над технологією для операторів з гуманітарного розмінування. 

Компанії проводитимуть спільне випробування сервісів сигналу корекції RTK, що забезпечить високу точність картографування забруднених територій та позначення вибухонебезпечних предметів.

«Допомагати у відновленні країни — важлива місія не лише для Київстар, а й для всього українського бізнесу. Щоб пришвидшити процес розмінування й відбудови країни, ми готові ділитися досвідом впровадження новітніх технологій, які зможуть уберігати життя українців, — коментує Ілля Польшаков, директор з розвитку нових напрямків бізнесу Київстар. — Зокрема, для безпечного розмінування важливо забезпечити визначення точних координат мін та меж забруднених територій. І для цього необхідне якісне GNSS-обладнання з підтримкою технології RTK». 

Київстар забезпечить партнерів доступом до технології RTK та надаватиме рекомендації щодо вибору та використання GNSS-приймачів. Також спеціалісти компанії здійснюватимуть аналітичні дослідження з випробування технологій позиціювання та визначення координат на місцевості.

«Ми очікуємо, що співпраця з Київстар допоможе нам значно покращити точність визначення вибухонебезпечних предметів і подальшого розмінування. Це дозволить швидше та безпечніше очищати забруднені території та повертати їх до мирного життя», — прокоментував перспективи співпраці Євгеній Антипенко, директор SHERIFF