НБУ курс:

USD

41,21

+0,02

EUR

44,92

--0,03

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Компанія-власник "Київстару" перенесе офіс з Європи до Азії: яка причина

дубай
Дубай. Фото: Pixabay

Рада директорів телекомунікаційного холдингу Veon схвалила план переїзду штаб-квартири з Амстердама (Нідерланди) до Дубаї (ОАЕ), де з початку 2022 року знаходиться його зростаючий операційний центр. Про це йдеться у повідомленні групи.

Причиною рішення Veon називає стратегічну переорієнтацію ближче до своїх ключових ринків, а приводом для оголошення – відкриття 14 жовтня у Дубаї міжнародної виставки інновацій Gitex Global 2024.

Як зазначають у компанії, перебування в Дубаї також дозволить отримати вигоду з "доступу до талантів світового класу" та близькості до широкої бази інвесторів із країн Перської затоки.

Зазначається, що після переїзду головного офісу до Дубайського міжнародного фінансового центру Veon стане найбільшою компанією, зареєстрованою на біржі Nasdaq, зі штаб-квартирою в Дубаї.

У яких країнах є активи Veon

Нагадаємо, що в Україні група володіє одним із трьох найбільших мобільних операторів – компанією "Київстар". Проте інші її активи сконцентровані в Азії, зокрема у середньоазіатських країнах колишнього СРСР.

Зокрема, Veon володіє мобільними операторами під брендом "Білайн" у Казахстані (11 мільйонів користувачів, 6 тисяч співробітників), Узбекистані (8 мільйонів користувачів, 1,7 тисяч співробітників) та Киргизстані (2,2 мільйона користувачів, 1,1 тисячі співробітників).

Однак найбільшими ринками для групи є Пакистан (мобільний оператор Jazz, 71 мільйон користувачів, 5 тисяч співробітників) та Бангладеш (Banglalink, 37 мільйонів користувачів, 1,2 тисячі співробітників). Нині це п'ята та восьма за населенням країни світу. Число ж клієнтів "Київстару" Veon називає у 24 мільйони, а співробітників — 4 тисячі.