Міноборони Данії заборонило співробітникам користуватись TikTok на робочих пристроях

TikTok, тік-ток, застосунок, соцмережі, смартфон
Фото: Pixabay

Міністерство оборони Данії заборонило своїм працівникам встановлювати застосунок китайської соцмережі TikTok на пристроях, які вони використовують для роботи. Заборону пояснюють безпековими ризиками.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на Міноборони Данії.

У заяві Міністерства йдеться, що Центр кібербезпеки оцінив ризики шпіонажу і дійшов висновку, що TikTok "запитує певні права і доступ до пристрою". Оскільки військове відомство є частиною служби зовнішньої розвідки Данії, то там ухвалили рішення щодо заборони застосунку в офіційних підрозділах.

Крім того, заборону TikTok аргументували тим, що додаток вкрай рідко може знадобитися працівникам для виконання робочих завдань.

"Існують вагомі міркування щодо безпеки в міністерстві оборони у поєднанні з дуже обмеженою потребою у використанні програми під час роботи", - йдеться у заяві Міністерства оборони Данії.

Тепер співробітники безпекового відомства зобов'язані якомога швидше видалити застосунок на службових телефонах та інших офіційних пристроях.

Нагадаємо, у грудні Сенат США ухвалив законопроект, який забороняє чиновникам використовувати TikTok на державних телефонах і пристроях. Наприкінці лютого Білий дім дав держустановам 30 днів на те, щоб видалити із федеральних пристроїв та систем китайський застосунок.

Раніше використання TikTok на телефонах співробітників з міркувань кібербезпеки заборонили дві найбільші політичні інституції Європейського Союзу.