НБУ курс:

USD

41,36

+0,01

EUR

45,99

--0,16

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Найдорожчий український стартап Grammarly призначив нових директорів

Найдорожчий український стартап Grammarly призначив нових директорів
Фото: Depositphotos

Найдорожчий стартап з українськими коріннями, Grammarly Inc., що допомагає користувачам писати без помилок англійською, призначив нових технічного та фінансового директорів. Про це повідомляє Bloomberg.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Новим технічним директором став Марк Шааф, колишній керівник технічного відділу Instacart. Посаду фінансового директора обійме Навам Веліхінда, який раніше відповідав за фінансові питання в HashiCorp Inc.

Обидва нові керівники сприяли своїм попереднім компаніям у проходженні процесу первинного публічного розміщення акцій (IPO).

Зміни відбулися після призначення Рахула Рой-Чоудхурі на посаду генерального директора компанії. Раніше у своєму інтерв'ю він підкреслив, що ці кадрові призначення є частиною стратегічних зусиль для "використання можливостей" штучного інтелекту. 

Хоча Рой-Чоудхурі не підтвердив свої плани щодо первинного публічного розміщення акцій (IPO) і не наймав банкірів чи радників, зазначається, що він прагне забезпечити готовність компанії до майбутніх викликів.

Також на початку цього року генеральний директор змінив стратегію компанії, зосередившись на штучному інтелекті, що включало скорочення штату на 230 осіб. 

Про Grammarly

Grammarly є першим українським єдинорогом. Компанію заснували в Києві у 2009 році Максим Литвин, Олексій Шевченко та Дмитро Лідер. 

Після раунду фінансування на суму 200 мільйонів доларів у 2021 році оцінка стартапу досягла 13 мільярдів доларів. Це призвело до того, що статки Литвина та Шевченка становили по 4 мільярди доларів кожен.

Grammarly має штаб-квартиру в Сан-Франциско та офіси в Україні, а також у кількох країнах Північної Америки і Європи.

Додамо, що Grammarly розробляє програмне забезпечення на основі штучного інтелекту, що допомагає користувачам писати без помилок англійською мовою. 

Компанія пропонує різноманітні інструменти для перевірки граматики, стилю, пунктуації та орфографії, що дозволяє покращити якість письмових текстів. Grammarly доступний на різних платформах, включаючи веб-додатки, розширення для браузерів та мобільні програми.

Фото: ua.depositphotos.com