НБУ курс:

USD

41,35

--0,10

EUR

46,15

--0,09

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

Telegram розкриватиме IP-адреси та номери телефонів тих людей, які порушують правила майданчика

Telegram розкриватиме IP-адреси та номери телефонів тих людей, які порушують правила майданчика
Фото: Depositphotos

Месенджер Telegram за запитом правоохоронців буде надавати IP-адреси та номери телефонів осіб, які займаються незаконною діяльністю. Про це повідомив засновник месенджера Telegram Павло Дуров.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Дуров повідомив, що Telegram має більш потужний пошук, ніж інші месенджери, оскільки дозволяє користувачам знаходити публічні канали та ботів. Проте деякі особи зловживають цією функцією.

Щоб виправити ситуацію, останніми тижнями спеціальна команда, використовуючи штучний інтелект, зробила пошук у Telegram більш безпечним.

Дуров зазначив, що весь проблемний контент, виявлений у "Пошуку", більше недоступний. Якщо користувачі все ж знайдуть щось небезпечне або незаконне в Telegram, вони можуть повідомити про це через спеціальний бот.

"Щоб утримати зловмисників від зловживання пошуком Telegram, ми оновили наші умови використання та політику конфіденційності, щоб забезпечити їхню узгодженість у всьому світі. Ми чітко дали зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути розкриті відповідним органам влади у відповідь на законні запити", - написав Дурив.

На його думку, ці заходи мають відлякувати злочинців, оскільки пошук в Telegram створений для знаходження друзів і новин, а не для продажу нелегальних товарів.

Нагадаємо, що раніше французьке видання Libération повідомляло, що після арешту Павла Дурова, соціальна мережа почала активно співпрацювати з французькою поліцією і надала запитувані правоохоронцями дані.

Як зазначає видання, Telegram відповів на запит щодо дитячої порнографії та педофілії від французького Управління у справах неповнолітніх, надавши дані про ймовірних підозрюваних.

Справа Дурова

Нагадаємо, Павла Дурова, засновника російських соцмереж "Вконтакте" і Telegram, арештували у Франції ввечері у суботу, 24 серпня 2024 року. Це стало можливим, бо окрім російського, у нього було французьке громадянство.

Вже 28 серпня його доправили до суду, де звільнили з-під варти для допиту. Після допиту Дурова взяли під судовий нагляд, а також заборонили залишати територію Франції.

Засновника Telegram звинувачують, зокрема, у відмові надати за запитом уповноважених органів необхідну інформацію або документи, а також у співучасті в:

  • забезпеченні незаконних транзакцій;
  • зберіганні матеріалів порнографічного характеру, у тому числі з неповнолітніми;
  • обороті наркотиків;
  • шахрайстві.

Згідно з перерахованими вище звинуваченнями Дурову може загрожувати від 10 років в'язниці.

Дуров, коментуючи рішення французького суду у своїй справі, всі звинувачення на свою адресу заперечує і здивований своїм затриманням.

Джерело фото: ua.depositphotos.com