НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

У "Дії" зʼявилися 3 нові документи: свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені

У "Дії" зʼявилися 3 нові документи: свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені
Фото: t.me/mintsyfra

У застосунок “Дія” додали три нові документи: свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу та зміну імені. Відтепер не доведеться шукати оригінали, коли працевлаштовуєтесь, оформлюєте пільги чи підтверджуєте зміну прізвища.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він нагадав, що у "Дії "вже працює шлюб онлайн, а щоб українці користувалися послугою на повну, у застосунок додали свідоцтво про шлюб. 

Крім того, у "Дії" тепер доступні актові записи про розірвання шлюбу та зміну імені.

Федоров зауважив, що тепер і в батьків-усиновлювачів та батьків, які змінили прізвище, підтягнуться свідоцтва про народження дитини.

Також спростили процес додавання в "Дію "свідоцтва про народження дитини. Документ підтягуватиметься автоматично за податковим номером.

"Паперові свідоцтва більше не треба шукати по різних папках у серванті — тепер вони завжди з вами в Дії. Усе підтягнеться автоматично, якщо інформація про податковий номер є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян", - наголосив міністр.

За його словами, є мільйон випадків, коли потрібно показати свідоцтво, — нова робота, оформлення дитини в школу, купівля квитків на потяг для дитини, оформлення пільг або "єОселі". Тепер для кожного з них буде цифровий документ.

Нагадаємо, у застосунку "Дія" кожен зможе зареєструватися або авторизуватися в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ) як пацієнт, а також обрати сімейного лікаря, подати йому декларацію чи, за потреби, розірвати дійсну.

Також повідомлялося, що уряд підтримав зміни до законодавства, які дозволять отримувати та використовувати лише електронне посвідчення ветерана в "Дії".