НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Україна приєдналася до глобальної ініціативи Digital Public Goods Alliance

Україна приєдналася до глобальної ініціативи Digital Public Goods Alliance
Ілюстрація: Мінцифри

Україна офіційно стала частиною Digital Public Goods Alliance (DPGA) — глобальної ініціативи, підтримуваної ПРООН і Офісом інновацій ЮНІСЕФ, яка спрямована на поширення цифрових інновацій та рівний доступ до цифрових послуг у всьому світі.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Мінцифри.

Це партнерство відкриває нові можливості для України у сфері цифровізації, дозволяючи ділитися своїм унікальним досвідом створення цифрової держави. Серед головних досягнень України — застосунок "Дія", яким користуються вже майже 21 мільйон українців.

Завдяки відкриттю коду "Дії" інші країни тепер можуть вивчати й використовувати наші рішення для створення своїх цифрових продуктів.

Участь у DPGA надає Україні можливість не лише ділитися власними успіхами, але й переймати передовий досвід інших країн-учасників, серед яких Естонія, Франція, Сингапур, Норвегія та країни Африки та Латинської Америки.

Цей крок є частиною глобальної кампанії 50-in-5, яка спрямована на розвиток цифрових послуг у 50 країнах протягом п'яти років.

Також додамо, що під час другого міжнародного саміту з безпечного розвитку технологій штучного інтелекту (ШІ) учасники із 27 країн та представники з ЄС погодили міністерську заяву щодо ШІ, до якої доєдналася й Україна.