НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,65

41,55

EUR

46,50

46,35

Інтеграція в європейську мережу: "Укрзалізниця" підписала меморандум з ERA

Інтеграція в європейську мережу: "Укрзалізниця" підписала меморандум з ERA
Фото: пресслужба УЗ

"Укрзалізниця" та Європейське агентство залізниць (ERA) підписали меморандум про співпрацю, спрямований на підвищення інтероперабельності та безпеки залізничного транспорту в Україні. Про це повідомляє пресслужба українського перевізника.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Зазначається, що меморандум, підписаний головою правління "Укрзалізниці" Євгеном Лященком та виконавчим директором ERA доктором Йозефом Доппельбауером.

Основними напрямками співпраці є:

  • Сприяння впровадженню європейського законодавства щодо безпеки та технічних стандартів інтероперабельності (TSI) в Україні.
  • Підтримка імплементації Європейської системи управління залізничним транспортом (ERTMS) та інших європейських стандартів.
  • Обмін знаннями та найкращими практиками для полегшення інтеграції України в Єдину європейську залізничну систему.
  • Співпраця у сфері рухомого складу, включаючи питання сертифікації, технічного обслуговування та доступу до інфраструктури.

Як додають у пресслужбі українського перевізника, співпраця має особливе значення на тлі очікуваного ухвалення нового закону України "Про залізничний транспорт", що стане ключовим для гармонізації національного законодавства зі стандартами ЄС. 

Меморандум також передбачає технічну підтримку у реформуванні залізничної галузі, включаючи управління безпекою, сертифікацію та транскордонні операції.

Нагадаємо, що 8 серпня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Європейське залізничне агентство (ERA) підписали угоду про співпрацю, яка має на меті інтеграцію української залізниці в європейську систему.

Угода передбачає отримання експертної та технічної підтримки від ERA для Міністерства у процесі приєднання до єдиного європейського залізничного простору. Сторони зобов'язалися працювати над гармонізацією стандартів та нормативних актів у сфері безпеки та сумісності залізничних операцій.

Також передбачається створення керівного комітету, який визначатиме пріоритети та поетапні плани для досягнення спільних цілей.