НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Митники пришвидшать огляди на західному кордоні: застосовуватимуть сканери (ФОТО)

Митники пришвидшать огляди на західному кордоні: застосовуватимуть сканери (ФОТО)
Фото: t.me/UkraineCustoms

На 12 пунктах пропуску на кордоні з європейськими країнами українські митники почнуть застосовувати ручні системи для виявлення сторонніх вкладень у транспортних засобах.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби.

Зазначається, що на 12 пунктах пропуску на українському кордоні будуть розподілені 20 портативних рентгенівських апаратів зі зворотним розсіюванням, 10 з яких вже доставлено до Держмитслужби. 

"Очікується, що застосування портативних сканерів пришвидшить процедуру огляду та перевірки транспортних засобів, та дасть можливість попередити переміщення заборонених речовин через державний кордон", - підкреслюють в Держмитслужбі.

Там додають, що реалізують ряд проектів за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), покликаних посилити ефективність функціонування митних підрозділів у пунктах пропуску.

Зокрема, це встановлення скануючих систем стаціонарного типу для залізничних вагонів та контейнерів, скануючих систем мобільного типу, вагових комплексів для вимірювання маси транспортних засобів, систем управління дорожнім рухом (TMS), навантажувачів та товарних ваг.

Нагадаємо, Державна митна служба України 15 серпня успішно завершила впровадження нової автоматизованої системи митного оформлення в усіх автомобільних пунктах пропуску на державному кордоні.

Держмитслужба виявила порушень на 13,4 млрд грн

Додамо, за перші шість місяців 2024 року митниці Державної митної служби України зафіксували значне зростання виявлених порушень митних правил. 

Згідно з офіційними даними, було виявлено 5078 порушень на загальну суму 13,4 млрд грн, що майже втричі перевищує показники аналогічного періоду 2023 року. У 1 407 справах про порушення митних правил було тимчасово вилучено предмети правопорушень на суму майже 217 млн грн.

На розгляд до суду митницями передано 2 543 справи про порушення митних правил на суму 11 млрд грн. За результатами розгляду справ судами, включаючи ті, що були заведені у попередні періоди, було накладено стягнень (конфіскація товарів та штрафи) на суму понад 1 млрд грн.