НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

На кордоні з Угорщиною обмежать рух вантажного транспорту

На кордоні з Угорщиною обмежать рух вантажного транспорту
Фото: facebook.com/DPSUkraine

З 7 по 10 жовтня 2024 року заплановано асфальтування прикордонного мосту через ріку Тиса, що у межах міжнародного пункту пропуску "Чоп - Захонь" що на кордоні з Угорщиною.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Зазначається, що ремонтні роботи з відновлення дорожнього покриття здійснюватимуть виключно на вантажному напрямку на окремому відрізку мосту.

Графік робіт:

  • 7-8 жовтня, з 08:00 до 16:00 (за угорським часом) — ремонт на смузі для в'їзду вантажівок; 
  • 9-10 жовтня, з 08:00 до 16:00 — ремонт на смузі для виїзду вантажівок.

Як підкреслюють у Держмитслужбі, під час ремонту рух може бути обмежено проїзд великогабаритного транспорту через міст в обидва напрямки.

У відомстві радять перевізникам, які обиратимуть перетин кордону у цьому напрямку, врахувати дану інформацію.

На яких КПП затримки руху

У пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховіце" на кордоні з Польшею з 1 жовтня 2024 року буде припинено здійснення митних формальностей та пропуск транспортних засобів. КПП готують до повноцінного відкриття. 

З 23 вересня міняють  асфальтне покриття у межах пункту пропуску "Корчова - Краківець" на напрямку вʼїзд у Республіку Польща (виїзд з України) в зоні оформлення вантажних транспортних засобів.

А 24 вересня ремонтні роботи розпочалися у пункті пропуску "Рава-Руська – Хребенне".

Нагадаємо, у пункті пропуску на україно-польському кордоні "Шегині-Медика" 26 серпня розпочалися ремонтні роботи. Через це можливе сповільнення руху транспортних засобів. Ремонт триватиме півтора місяця.

Крім того, у пункті пропуску на україно-польському кордоні "Дорогуськ – Ягодин" на ділянці в'їзду до Польщі з 5 серпня поляки також проводять ремонт. Через це можливе сповільнення пропуску вантажних транспортних засобів на виїзд з України. Роботи триватимуть до 14 листопада цього року.

Раніше повідомлялося, що у пункті пропуску "Устилуг-Зосін"на українсько-польському кордоні можливі затримки руху транспорту через реконструкцію ділянки дороги. Ремонтні роботи триватимуть до 30 листопада 2024 року.