НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

На Львівщині розпочнуть реконструкцію пункту пропуску "Шегині – Медика"

Максим Козицький
Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький

У 2024 році польська компанія "Unibep SA" планує розпочати ремонт міжнародного пункту пропуску "Шегині – Медика" у Львівський області.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Зменшити час очікування на кордоні

Він зауважив, що провів зустріч із віцепрезидентом та директором з імпорту польської компанії Томашем Поскробком. Саме ця компанія перемогла в тендері, який у лютому 2024 року оголосила Державна митна служба України.

"Козицький нагадав, що на межі Львівської області проходять понад 270 кілометрів українсько-польського кордону, а це шість пунктів пропуску.

"Нам важливо зменшити час очікування людей на кордоні та розбудувати прикордонну інфраструктуру з думкою про всіх, хто буде нею користуватися", – наголосив очільник Львівщини.

Що планують зробити

Як повідомив Козицький, у пункті пропуску "Шегині – Медика" відбудеться реставрація і модернізація з розділенням ділянок на в’їзд та виїзд.

Роботи розпочнуть з виїзної частини.

"Почати реконструкцію цього пункту пропуску мали ще до повномасштабного вторгнення, але, через відомі обставини, цього не сталося. Сподіваюся, цього разу проєкт вдасться реалізувати попри все", – переконаний очільник ОВА.

Нагадаємо, у пункті пропуску на україно-польському кордоні "Шегині-Медика" 26 серпня розпочалися ремонтні роботи. Через це можливе сповільнення руху транспортних засобів. Ремонт триватиме півтора місяця.

Також  у пункті пропуску на україно-польському кордоні "Гребенне – Рава-Руська" з понеділка, 12 серпня, Польща розпочала ремонтні роботи, через що може бути ускладнений перетин кордону.

Крім того, у пункті пропуску на україно-польському кордоні "Дорогуськ – Ягодин" на ділянці в'їзду до Польщі з 5 серпня поляки також проводять ремонт. Через це можливе сповільнення пропуску вантажних транспортних засобів на виїзд з України. Роботи триватимуть до 14 листопада цього року.