НБУ курс:

USD

41,22

+0,05

EUR

46,15

+0,20

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Новий КПП на кордоні Угорщини й України можуть відкрити цього року

Новий КПП на кордоні Угорщини й України можуть відкрити цього року
Андрій Сибіга провів у Будапешті переговори з главою МЗС Угорщини Петером Сійярто. Фото: пресслужба МЗС

Будапешт готовий розвивати прикордонну інфраструктуру, а новий прикордонний перехід на кордоні Угорщини й України можуть відкрити цього року.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час зустрічі зі своїм українським колегою Андрієм Сибігою, пише "Інтерфакс-Україна".

"Я підтвердив міністру, що Угорщина готова розвивати інфраструктуру прикордонних переходів. Це добра новина, що цього року ми зможемо відкрити новий пункт перетину кордону", - наголосив Сіярто.

Він додав, що Угорщина готова провести роботи, необхідні для збільшення пропускної спроможності прикордонного пункту Берегшурань та планує будівництво нового мосту через Тису.

Також, за словами Сіярто, "Угорщина, як і раніше, готові створити прикордонну зону розвитку бізнесу на угорсько-українському кордоні".

Нагадаємо, з 25 вересня у пункті пропуску "Чоп – Захонь", що на кордоні з Угорщиною, розпочалися ремонтні роботи з відновлення дорожнього покриття, тому буде частково обмежено рух легкових та вантажних транспортних засобів у напрямку виїзду з України.

Україна відкриває нові пункти пропуску на кордоні з країнами ЄС і модернізує існуючу інфраструктуру

Уряд України затвердив угоду з Угорщиною, яка дозволить відкрити новий пункт пропуску "Велика Паладь - Надьгодош" для легкового транспорту. Окрім цього, згідно з угодою, розширюється рух транспорту в пункті пропуску "Лужанка - Берегшурань", зокрема для пасажирських та вантажних перевезень, а також порожніх вантажівок.

Також уряд виділив додатково 222 мільйони гривень на розбудову прикордонної інфраструктури з Польщею та модернізацію відповідних пунктів пропуску, зокрема для закупівлі мобільних сканерів.

Додамо, що в рамках співпраці Мінінфраструктури USAID тривають роботи з модернізації найбільш пріоритетних пунктів пропуску на західному кордоні.

Також нагадаємо, що у Закарпатті між селом Біла Церква (Тячівського району) та містом Сігету Мармацієй відкриють новий пункт пропуску на українсько-румунському кордоні.