НБУ курс:

USD

41,28

+0,05

EUR

44,81

+0,09

Готівковий курс:

USD

41,55

41,50

EUR

45,35

45,20

Ремонт Південного мосту в Києві зі збитком у мільйон гривень: судитимуть заступника директора підрядної організації

Ремонт Південного мосту в Києві зі збитком у мільйон гривень: судитимуть заступника директора підрядної організації
Південний міст. Фото: Wikipedia

Дарницька прокуратура направила до суду справу заступника директора підрядної організації за фактом заволодіння 1 мільйона гривень під час ремонту Південного мосту у столиці. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Зазначається, що минулого року директор КП "Київавтошляхміст" уклав договір з приватним підприємством на виконання ремонтних робіт, включаючи ремонт деформаційних швів Південного мосту та транспортних розв’язок у Києві.

Згодом заступник директора підрядної організації, будучи в курсі того, що під час виконання робіт частково було замінено бетонну суміш на іншу, не передбачену тендерною документацією, включив ці дані в акти виконаних робіт. Це спричинило додаткові витрати.

Експерти підтвердили, що таке порушення завдало збитків столичній громаді на суму майже 1 мільйон гривень.

Нагадаємо, що у травні слідчі повідомили про підозру ексдиректору зазначеного приватного товариства та його заступнику за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах. 

Обидва підозрюваних оголошені в розшук, оскільки їхнє місцезнаходження наразі невідоме. Повідомлення про підозру було здійснене відповідно до процедури, визначеної КПК України. 

Також у квітні підозру було вручено директору КП "Київавтошляхміст".

Учасникам злочинної схеми загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.