НБУ курс:

USD

41,28

+0,05

EUR

44,81

+0,09

Готівковий курс:

USD

41,55

41,50

EUR

45,35

45,20

РФ атакувала порт Одеси балістикою: загинув працівник, є важкопоранені, пошкоджено судна

карантинна гавань, порт одеса
Фото: скриншот відео YouTube/SkylineWalker

Російська армія вдень 14 жовтня вчергове атакувала припортову інфраструктуру в Одесі балістичною ракетою, внаслідок чого одна людина загинула і ще вісім були поранені.

Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. За його словами, постраждалих госпіталізовано, зокрема двох - у важкому стані. Всі поранені та загиблий - працівники припортової інфраструктури, громадяни України.

Пошкоджень зазнало вантажне судно NS Moon під прапором Белізу та суховантаж Optima під прапором Палау, причому останнє вже було пошкоджено внаслідок обстрілу балістикою тиждень тому.

За даними сервісу MarineTraffic, обидва зараз перебувають у Карантинній гавані одеського порту. Крім того, як повідомляє Міністерство розвитку громад та територій, внаслідок атаки пошкоджено склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніка, будівлі філії Адміністрації морських портів та автомобілі.

Останні атаки по портах Одещини

Нагадаємо, що ввчері 9 жовтня ворог також обстріляв портову інфраструктуру Одещини, влучивши у цивільний контейнеровоз під прапором Панами. Тоді загинуло дев'ятеро людей, ще щонайменше восьмеро зазнали поранень. Всі постраждалі були громадянами України. 11 жовтня в області був день траура за загиблими.

Ввечері 7 жовтня під час атаки по портовій інфраструктурі агресор влучив у згадане вище судно Optima. Загинув 60-річний українець - працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Пʼятеро іноземців постраждали.

Під час ракетно-дронової атаки у ніч з 5 на 6 жовтня поблизу одного з причалів у морському порту "Південний" зазнало пошкоджень цивільне судно Paresa під прапором карибської острівної держави Сент-Кітс і Невіс.