НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Росіяни влучили в об'єкти залізниці на Сумщині, є поранений

ворожба вокзал
Вокзал вузлової станції Ворожба, який раніше обстрілювався росіянами. Наразі конкретний об'єкт в УЗ не називають. Ілюстративне фото: Вікіпедія

Внаслідок російської атаки є влучання в обʼєкт залізничної інфраструктури у Сумській області. Як повідомили в "Укрзалізниці", було пошкоджено контактну мережу та будівлі, поранено помічника машиніста. Його госпіталізовано, загрози його життю немає. Інші подробиці наразі невідомі.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Деякі вокзали, які також були знеструмлені через відключення у міських мережах, були переведені на резервні генератори та використовуються як пункти незламності для містян, де можна підзарядити гаджети та перечекати в укриттях до відбою тривоги.

Як зазначили в УЗ, всі рейси, які тимчасово зупинились у зв'язку зі знеструмленнями після масштабної ворожої атаки, були підхоплені резервними тепловозами та продовжли рух. Приміські електропоїзди у деяких регіонах слідують із затримками, при цьому ситуація з City Express у Києві та Дніпрі незмінна - поїзди рухаються за графіком.

Як наголошують в УЗ, відхилення поїздів від графіку збираються на порталі https://uz-vezemo.uz.gov.ua. При цьому там вказують, що перебої з електроенергією та звʼязком можуть впливати на актуальність інформації на порталі.

"Нагадуємо, що пасажирів, які не встигли на потяги через тривалі повітряні тривоги, ми забираємо з тими ж квитками на наступні рейси аналогічного напрямку протягом доби", - підкреслюють в "Укрзалізниці".

Зазначимо, що вранці 26 серпня російські війська завдали масованого ракетного обстрілу, головним чином по об'єктах енергетики: постраждало більшість областей України, зокрема руйнування отримала Київська гідроелектростанція.

Нагадаємо також, що залізнична інфраструктура на Сумщині вже неодноразово обстрілювалася росіянами. Зокрема, в жовтні 2022 року було пошкоджено вокзал вузлової станції Ворожба, а в лютому 2023-го - вокзал в селищі Краснопілля. Крім того, під час боїв за Тростянець на початку війни постраждав і місцевий вокзал.