НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Сухий порт на Вінниччині прийняв перші вантажі (ФОТО)

Сухий порт у Вінниці
Фото: t.me/morgunovofficial

Контейнерний термінал "Вінниця", який збудувала група "Лемтранс", прийняв перші вантажі. Такий формат логістичного центру стане альтернативою портам  Одеси, де вантажовласники зможуть отримати цілий комплекс послуг.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

За його словами, цей так званий "сухий порт" забезпечить швидку доставку, обробку та відправлення вантажів у різні пункти призначення.

Задля цього на території облаштували відповідну залізничну інфраструктуру та контейнерний майданчик, складські приміщення та ваговимірювальну систему.

Як наголосив Моргунов, такі контейнерні перевезення розширять горизонти співпраці Вінниччини не тільки з іншими регіонами, а й з європейськими країнами. Адже вантажовідправники зможуть регулярно відправляти контейнери до терміналів великої Одеси та Польщі, а в майбутньому – залізницею до Німеччини, Бельгії, Франції, Італії та Нідерландів.

"Крім цього, йдеться про створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності та економічної стійкості нашої громади", - підкреслив Моргунов.

Логістичний хаб за понад $15 млн

"Сухий порт" у Вінницькій області - це залізничний термінал, який поєднає центральні регіони країни з портами Великої Одеси і через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС. Сума інвестицій в проєкт становить понад 15 млн доларів.

Сума приватних інвестицій у вінницький об’єкт складає понад 15 млн доларів.

Перша черга будівництва розпочалася навесні 2024 року, а запрацювати на повну потужність "сухий порт" має восени. На об’єкті  планують створити 100 робочих місць.

Нагадаємо, у серпні у Берегівському районі Закарпаття розпочав роботу новий мультимодальний термінал, відомий як "сухий порт". Він має потенціал для транспортування вантажів до всіх куточків світу.

Також на річці Тиса на Закарпатті хочуть побудувати порт із мультимодальним терміналом. Завдяки цьому можна буде організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок.