НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

"Укрзалізниця" розкрила нову шахрайську схему з квитками на популярні поїзди

"Укрзалізниця" розкрила нову шахрайську схему з квитками на популярні поїзди
Фото: пресслужба УЗ

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через застосунок "Дія". Таким чином покупці стають співучасниками шахрайської схеми.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив керівник пасажирського напряму "Укрзалізниці" Олександр Перцовський.

"Фіксуємо, що квиткові спекулянти пробують обійти ідентифікацію через "Дію" при купівлі квитків на популярні напрямки", - зауважив він.

Перцовський додав, що останніми тижнями співробітники "Укрзалізниці" провели "контрольні закупки" та зафіксували кілька подібних випадків.

"Ті, хто віддають інформацію зі своєї Дії в обмін на обіцянки квитка чи грошову винагороду - як мінімум знайте, що ваш власний обліковий запис буде заблоковано і ви вже чесно квиток не зможете купувати. Ніколи", - наголосив Перцовський.

Він попередив, що за ініціативою "Укрзалізниці" ведуться кримінальні провадження щодо ознак кібер-шахрайств із квитками. 

Перцовський закликав клієнтів "Укрзалізниці" не вестися на пропозиції шахраїв та не передавати їм свої дані для авторизації.

"Вибирають квитки спекулянти з того ж пулу, що доступний і всім вам: продаж заздалегідь, повернення квитків перед поїздкою. Ви їх можете купити заздалегідь за 20 днів чи "зловити" так само, не переплачуючи і не підігруючи зловмисникам", - зауважив він.

Крім того, в УЗ розуміють, що спекулянти не хочуть втрачати дохід і щось постійно вигадають, але пообіцяли не зупинятися та представити декілька технічних доопрацювань найближчим часом, які унеможливлять основні вразливості при ідентифікації.

"Це для нас не питання грошей (їх в будь-якому випадку компанія отримує за квитки), а питання репутації й в ньому компромісів не буде", – наголосив Перцовський.

Зауважимо, “Укрзалізниця” розширює практику верифікації пасажирів на популярні міжнародні рейси через “Дія.Підпис”. З  серпня 2024 року купити квитки можна буде тільки після підтвердження особистості через додаток "Дія" або на новому сайті перевізника.