За добу простою судна з українською агропродукцією у Босфорі трейдери втрачають від $20 тисяч

За добу простою судна з українською агропродукцією у Босфорі трейдери втрачають від $20 тисяч
Фото: Міністерство інфраструктури України

В Босфорі зростає черга з суден, які очікують на інспекцію через те, що російська делегація продовжує гальмувати перевірку завантажених зерном суден. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

"Якщо ми говоримо про простій хендісайза судна від 25 тис. т (вантажу, - ред.), то трейдери перед новим роком називали ціну від $20 тисяч за простій за одну добу", - про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, передає Укрінформ.

Міністр додав, що збитків від простою в першу чергу зазнають українські аграрії, які втрачають декілька десятків доларів на тонні зерна.

За даними Міністерства інфраструктури України станом в Босфорі зростає черга з суден, які очікують на інспекцію.

"Станом на 15 січня - в черзі 109 суден, з яких 22 завантажені агропродукцією. Російська делегація продовжує гальмувати інспекції та відмовляється працювати після 15.30. З 81 заявленого на участь в Ініціативі судна зареєстрували лише 2", - йдеться в повідомленні відомства. 

Нагадаємо, що раніше в інтерв'ю Delo.ua президент Української зернової Асоціації Микола Горбачьов розповів, що простій одного судна коштує $20-30 тис. на день, які можуть стояти в порту по 2-3 доби. Інколи стоять місяць, і ці витрати ніхто не компенсує.