НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Гід по 20 локаціях "Зимової країни" на ВДНГ: що відкриють у найближчий уїк-енд, а що ближче до Різдва та Нового року

Гід по 20 локаціях "Зимової країни" на ВДНГ: що відкриють у найближчий уїк-енд, а що ближче до Різдва та Нового року
«Зимова країна» на ВДНГ

З 11 грудня у Національному комплексі “Експоцентр України” почне працювати найбільший парк новорічних розваг “Зимова країна” на ВДНГ. Територію комплексу перетворять на казкове місто із 20 локацій. Розповідаємо, які розваги будуть доступні вже цього тижня, які будуть відкриті наприкінці грудня на новорічні свята.

  «Чарівна казка Зимової країни»: мюзикл та парад

З 31 грудня до 9 січня. Головна площа ВДНГ

Вистава показуватимуть біля ялинки на центральній площі щодня. Герої мюзиклу — феї-метелики, ельфи, сніговики після вистави пройдуть разом із глядачами гучним парадом алеями ВДНГ.

У хід вільний

Драйвові гірки за будь-якої погоди

Головна площа ВДНГ

Гірки працюватимуть усю зиму. Фото: ВДНГ

містер орки -   з найпростішим способом підтримувати себе в хорошій формі взимку. На ВДНГ вони працюватимуть всю зиму незалежно від того, є сніг чи ні. Довжина гірки для дорослих 60 метрів, дитячої – 30 метрів. Кататися дозволяється дітям віком від 3-х років.

Б Готелі коштують : від 35 грн.

Величезний каток площею 2500 кв.

Головна площа ВДНГ

Цього року ковзанку на ВДНГ збільшили до 2500 квадратних метрів, тепер вона одна з найбільших у Європі. Кататися тут одночасно можуть до 500 людей.

Частина ковзанки крижана доріжка навколо фонтану, прикрашеного яскравими декораціями. Поруч розташовані нові роздягальні, туалетна кімната, трибуни та фуд-зона.

Ті, хто тільки-но вчиться стояти на льоду, можуть взяти помічника або записатися на майстер-клас до інструктора. В наявності Ковзани з 28 по 48 розмір.

Ковзанка на ВДНГ площею 2500 квадратних метрів — одна з найбільших у Європі. Фото: ВДНГ

Квитки: від 180 грн. (безліміт) при оплаті карткою Visa.

Музей Нового року: вінтажні іграшки та таємничі історії свята

Концерт-хол ВДНГ

Це нова локація , де можна дізнатися, якою були традиції зимових свят у різні століття, почути про феномен «Ялинки в шафі» і заборону Різдва. Родзинка музею — найдорожчі ялинкові експонати світу, які раніше не виставлялися на публіку.

Квитки: 70 грн., оплата на вході.

Резиденція Санти: новорічна пошта, фотозони

Концерт-хол ВДНГ

Резиденція Санти. Фото: ВДНГ

D ость резиденція буде зустріч з подивом Санта і комісіонка його помічників - ельфів, барвисте подання та п redstavlenie від Alhimaga. Спогади про свята будуть фотографії , зроблені в майстерні казкового і на Різдво пошту, з якої ви можете відправити лист Санта з вашими найглибшими бажаннями.

Квитки: 290 грн (у вартості – солодкий подарунок), діти до 4 років безкоштовно (у супроводі батьків).

Різдвяна фабрика мрій

Павільйон №2

"Різдвяна фабрика мрій". Фото: ВДНГ

На екскурсії майстернями, де працюють ельфи, можна побачити всі етапи виробництва ялинкових прикрас. На згадку гості отримають у подарунок творчий набір для створення власної ялинкової прикраси. На виході з фабрики працює святковий магазинчик , де можна поповнити колекцію новорічних іграшок , купивши дивовижні скляні прикраси.

Б Готелі коштують : від 240 грн.

Інтерактивне шоу Кібер Санта. Інший вимір»

Концерт-хол ВДНГ

Н ове інтерактивне шоу з її оздателем «Вартові х Мрій» та Winterra , під час якого глядачі міняються місцями з акторами та за допомогою сучасних технологій потрапляють у епіцентр сюжету. Кульмінація вистави — «Антигравіті-шоу», яскрава вистава, яка підкорила суддів американського шоу талантів та глядачів з усього світу, яке в Україні демонструється вперше.

B Готелі від 690 у.о.; діти до 5 років безкоштовно (у супроводі батьків) .

Галерея сталевих фігур

Павільйон №1

Познайомитися з героями казок, фільмів, ігор та коміксів можна у галереї з фігурами, зібраними з гайок та шурупів. Тут можна зробити селфі у феррарі, осідлати "Харлей", посидіти на троні з "Ігри престолів" або потиснути руку Дарту Вейдеру.

Б Готелі від 180 грн.

Планетарій Teleport360

Павільйон №10

До підпольного планетарію-кінотеатру - це і зображення у форматі 360 градусів і 3D без окулярів.

Найдивовижніше тут дивитися фільми про космос — у будь-якому куточку зали можна відчути себе в оточенні мільярдів зірок.   Після сеансу можна посидіти в затишному кафе. Для дітей працюють квести , а у вихідні — демонстрація хімічних дослідів.

Квитки : від 150 грн.

Вуличні атракціони: венеціанська карусель, луна-парк, квест-кімнати

Головна площа ВДНГ

Вуличні атракціони. Фото: ВДНГ

Дизайн двоповерхової венеціанської каруселі розробили італійські майстри. Її прикрашають панно з міськими краєвидами міста на воді та знаменитого карнавалу.

Венеціанська карусель. Фото: ВДНГ

Також працює 16-метрове колесо огляду, з якого відкривається чудовий краєвид на парк.

Б Готелі: дитячі - від 55 грн, дорослі - від 90 грн, оплата при вході.

Північний експрес

Центральний вхід та головна площа ВДНГ

Екскурсійний новорічний паровозик. Фото: ВДНГ

Маршрут екскурсійного новорічного паровозика проходить повз святкові павільйони, ялинку, ковзанку, гірок і фотозон. Активність підходить для дітей віком від 2 років. Тривалість подорожі до 15 хвилин.

Квитки: 100 грн., оплата на вході.

Планета динозаврів

Лісова алея за павільйоном №1

Просто припаркуючись, можна побачити м’ясоїдних і травоїдних динозаврів 55-го року , дізнатися про них цікаві факти і навіть покататися на легендарному Тірексі – відомому королівському тиранозаврі, найпопулярнішому персонажу з фільмів та відеоігор .

Квитки : від 170 грн.

«Живі драконі. Зимова казка»

Між павільйонами №1 та №3

Тут оселилися 24 дракони з найпопулярніших казок та відеоігор. Кожен привітно махає крилами та позує на фотокамеру, а деякі навіть дозволяють себе осідлати для stories у Instagram. А живі дерева не тільки на селфі добре виходять, а й цікаві казки розповідають.

Квитки : від 200 грн, оплата на вході .

Планета метеликів

Алея ліворуч від головної площі

Місце , де літо не закінчується навіть напередодні Нового року. Тут живуть комахи, риби, птахи та тропічні метелики. Останніх можна садити на руку, щоб зробити фото. А ще, кажуть, коли метелик сидить на долоні — можна загадувати бажання, і воно точно здійсниться.

Квитки: від 130 грн., оплата на вході.

Музей Науки: понад сто захоплюючих експонатів

Павільйон №23

Зазвичай у музеях не можна нічого чіпати, але не тут. У музеї науки продемонстровано найважливіші наукові здобутки людства. Тут можна покататися велосипедом з квадратними колесами, відправитися в космічну подорож, потримати в руках модель головного мозку. Щоб побачити всі експонати, знадобиться кілька годин.

Квитки : від 128 грн при оплаті карткою Visa.

Sky Park: мотузяні траси та скеледром

Між 1 та 2 павільйонами

День у мотузковому парку - це чудова можливість випробувати свою винахідливість. Чи здогадаєтеся ви без підказки інструктора, як пройти спіраль ДНК, загадковий місток Тибету, хисткий рукохід, а також як утримати рівновагу на велосипеді або скейте, що рухаються по тросу. Фінальним етапом стане політ на тролеї, спуск на SkyLine або вільне падіння на QuickJump. У парку працюють дев'ять мотузяних трас різного рівня складності для дітей віком від 3 років.

Б Готелі коштують: від 60 грн, оплата при вході.

Парк тварин: альпака, лемури, лами, кози s  

Алея поряд із озером

Інтерактивний майданчик, який сподобається тим, хто любить тварин і бажає дізнатися про них якнайбільше. У цьому парку тварин можна погодувати спеціальними ласощами, а також погладити тих, хто любить спілкуватися з людьми.

Б Готелі від 115 грн.

Вуличний фудкорт та теплі ресторани

Вуличний фудкорт. Фото: ВДНГ

Головна площа ВДНГ

На вуличному фудкорті є м'ясо та овочі гриль, сирні та цибульні кільця, чебуреки, хот-доги, мікс-бокси з сосисками та креветками від «Білого наливу», пироги та млинці, солодкі вафлі, гарячий грог, глінтвейн, чай та кака. Відпочити та зігрітися можна за чашкою кави з круассаном у Coffee Lover або під час обіду у ресторані Hay Loft 2.0.

Діє знижка 10% при оплаті карткою Visa на фудкортах із відповідною оцінкою.

Різдвяний ярмарок

Головна площа ВДНГ

Різдвяний ярмарок. Фото: ВДНГ

Ярмарок працюватиме протягом усього святкового періоду. Тут можна придбати ялинкові прикраси, сувеніри, теплі шкарпетки, імбирні пряники та багато інших приємних дрібниць.

Наприкінці грудня відкриють:

Флуфіландія: пухнасті гіганти та святкові декорації

Павільйон №4

З 22 грудня

Усі фігури та декорації цієї виставки створили українські майстри, а сам фантастичний парк раніше ніколи не відкривали для відвідування.

Флуфіландія – це дивовижний казковий світ. Його жителі — флуфи — пушистики, що прилетіли до нас із найм'якшої та найпушистішої планети в галактиці. Вони гіганти зростом у три метри, але добряки. Люблять усміхатися та робити фото з гостями. У парку працюють костюмовані аніматори, фотозони та інтерактиви для маленьких гостей.

Б Готелі від 175 грн, діти до 3 років безкоштовно (у супроводі батьків). Оплата на вході .

Оранжерея: коктейлі та зони для фото

Праворуч від центрального входу

З 24 грудня

Головна insta-зона ВДНГ . Тут буде працювати бар, в якому можна випити ароматний зігріваючий зимовий коктейль і зробити фото на згадку про зустріч із друзями. Створюватиме святковий настрій у кадрі буде тематичний декор та яскраві вогники, що прикрашають локацію зовні та зсередини.

Б Готелі коштують: 80 грн, оплата при вході.

Усі локації працюють із дотриманням карантинних норм.

ВДНГ у мережі: Сайт , Facebook , Instagram , Tik-Tok