Топ-10 гучних концертів 2022 року: хто зі світових зірок приїде в Україну

Топ-10 гучних концертів 2022 року: хто зі світових зірок приїде в Україну

Музична афіша 2022 року тішить. На відміну від затишшя двох попередніх років цього року щомісяця у Києві анонсовано як мінімум один концерт знаменитого артиста: легендарні Іггі Поп, Tricky, Iron Maiden, переможці Євробачення Måneskin та багато інших. Шість світових зірок приїдуть до Києва уперше.

Delo.ua підготувало добірку найгучніших концертів 2022 року у Києві.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Найбільш активними будуть літні місяці: у червні-липні у Києві відбудуться найбільші українські фестивалі Atlas Weekend та UPark. Минулого літа перший пройшов у локальному форматі (переважно з українськими артистами), другий взагалі не відбувся. Наразі їхні організатори відпрацьовують обіцянки, дані раніше, але не виконані через пандемію ковіда.

Måneskin

Коли: 7 березня, 20.00

Де: Stereo Plaza (проспект Лобановського, 119)

Італійський рок-гурт Måneskin - переможець Євробачення-2021 виступить у Києві у березні

Італійський рок-гурт Måneskin -   переможець Євробачення – 2021 виступить у Києві в рамках європейського турне. Італійські рокери зуміли повністю скористатися перемогою на Євробаченні, посиливши свою популярність у світі. Їх називають головний рок-гурт 2021 року, вони у світових топах Spotify і в європейських чартах.

Одна з найпопулярніших пісень Måneskin у стрімінгах – кавер «Beggin'»

Чому їм вдалося отримати звання головного рок-гурту 2021 року?

Måneskin – буквар популярної рок-музики для листівників тиктоку, пише Афіша Daily. Вони грають рок, підглянутий і підслуханий буквально звідусіль: гаражні 70-ті, що брязкають гітарами, мускулистий хард-рок початку того ж десятиліття, глемові прикиди і клаптики з кінця тієї ж декади, ретророк і танцювальне інді з 2000-х.

Måneskin пропонують ультимативний карнавал: вони беруть набір всіх можливих стереотипів про рок-музикантів і влаштовують із цього не концерт, а диснеївський атракціон. Такого не було раніше,   відзначають музичні критики.

Måneskin має два альбоми. З першим – Il ballo della vita – вони гастролювали Європою у 2018 році. Другий випустили 2021-го під назвою Teatro d'ira – Vol.

Квитки: 4999 грн

Tricky

Коли: 8 березня, 20.00

Де: клуб "Atlas" (вулиця Січових Стрільців, 37-41)

Британський тріп-хоп музикант Tricky виступить у Києві 8 березня

Легенда британського тріп-хопу Tricky привезе до Києва свій 14-й студійний альбом "Fall To Pieces" та його головний трек "Fall Please". Чотирнадцяту студійну роботу продюсера випустили на його власному лейблі False Idols. До альбому увійшло 11 пісень за участю європейських вокалісток Oh Land та Marta Zlakovska.

"Fall To Pieces" присвячений внутрішній боротьбі людини з самим собою у важкі часи. Тематика альбому не випадок: у травні 2020 року в родині Tricky сталася трагедія: через тривалу хворобу померла його 24-річна донька Mazey Topley-Bird, яка теж була артисткою.

Tricky вважається одним із засновників жанру тріп-хоп. Свою сольну кар'єру він розпочав у 1994 році. До цього, як запрошений музикант, брав участь у записі ранніх альбомів групи Massive Attack, але ніколи не був офіційно учасником цього колективу.

Квитки : 990 - 1990 грн

WoodKid

Коли: 10 квітня, 20.00

Де: Stereo Plaza (проспект Лобановського, 119)

WoodKid вперше виступить у Києві у квітні 2022

Французька зірка арт-попу WoodKid уперше виступить у Києві у рамках світового турне.

Організація цього концерту була складною. Свою роль зіграли локдауни, через які виступ довелося переносити кілька разів. Але справа була і не лише в пандемії: початковий організатор ще до ковіда втік із грошима за продані квитки. Зрештою, команді Stereo Plaza вдалося знайти вирішення ситуації, за словами власників концертного майданчика, вони домовилися з артистом про виступ на особливих умовах. Квитки, куплені раніше міняти не потрібно, вони будуть дійсними для заявленої дати концерту .

WoodKid виконає суперхіти Iron, Run Boy Run та I Love You. Обіцяють стильне шоу, в якому артист бере участь як дизайнер і режисер , адже крім музики він займається фотографією, зйомкою кліпів (у тому числі для Тейлор Свіфт, Кеті Перрі та Мобі ), робота над проектом Люка Бессона "Артур та мініпути" , а в його портфоліо кілька нагород один із авторитетних фестивалів сама реклами її «Канських левів».

Свій дебютний сингл "Iron" Йоан Лемойн випустив під псевдонімом Woodkid у 2011 році. У 2012 році вийшов його другий сингл «Run Boy Run», а 18 березня 2013 року – альбом «The Golden Age».

Квитки : 1050-2600 грн

Iron Maiden

Коли: 29 травня, 20.00

Де : ВДНГ (проспект Академіка Глушкова)

Легендарна британська хеві-метал гурт Iron Maiden приїде в Україну вперше. Концерт пройде в рамках світового туру Legacy Of The Beast , який музиканти розпочали ще до пандемії, у 2018 році, запланувавши виступити у 40 країнах.

Шоу вже подивилися понад два мільйони глядачів, з них 100 тисяч -   на фестивалі Rock in Rio Бразилії. У травні 2022 року вони почнуть гастролі з Європи – Хорватії, Сербії, Румунії, після Києва поїдуть до Болгарії та Греції, а потім -   в Мексику та США.    

Спеціальними гостями київського шоу будуть австралійський рок-гурт Airbourne та німецький готик-індастріал-метал-гурт Lord Of The Lost. Окрім хітів Iron Maiden вперше виконають кілька пісень із нового студійного альбому Senjutsu -   вперше вони прозвучать наживо.

Гурт Iron Maiden був створений у 1975 році, у 1980-му вийшов їхній перший альбом, а пік їхньої популярності припав на 80-ті – початок 90-х років. За час свого існування Iron Maiden продали понад 110 млн. альбомів.

Квитки : 1 229 - 2 099 грн.

Pendulum

Коли: 18 червня

Де: UPark Festival у Sky Family park (проспект Романа Шухевича, 2)

Pendulum відкриє у червні UPark Festival у київському Sky Family park

Австралійський гурт Pendulum - один із найкращих у стилі drum'n'bass вперше виступить в Україні. Минулого року вже була спроба привезти групу до Києва, але цього не трапилося через незалежні від організаторів обставини, пов'язані з пандемією ковіда.

Цього року Pendulum до Києва привозить UPark: концерт гурту відкриє фестиваль 18 червня.

Група Pendulum створена у 2002 році Свайром, Гаретом МакГрілленом та Полом Хардінгом в авчтраліському місті Перт. У 2003 році гурт переїхав до Великобританії. Музиканти випустили три студійні альбоми, які отримали золоті та платинові статуси: Hold Your Color (2005), In Silico (2008) та Immersion (2010). Влітку минулого року вийшов міні-альбом гурту під назвою Elemental.

Цього року організатори UPark Festival, які не проводили фестиваль через ковід у 2020 та 2021 роках, вирішили його провести, але у необчному форматі: сім фестивальних днів розбили на три частини. Перший блок концертів пройде 18 та 19 червня. Крім Pendulum, хедлайнерами цих двох днів заявлені американські рокери My Chemical Romance і канадські панки Sum 41.

Потім фестиваль повернеться до Києва у липні – 10-11 та 15-17 липня. Відкриє другу частину UPark – концерт Gorilaz, а закриє фестиваль гурт Slipknot.

Apocalyptica

Коли: 9 липня 

Де: Atlas Weekend на ВДНГ (проспект Академіка Глушкова)

Apocalyptica виступлять на фестивалі Atlas Weekend-2022

Фінська група Apocalyptica виступить на фестивалі Atlas Weekend, який пройде з 6-10 липня у Києві на ВДНГ. Музиканти зіграють хіти та нові пісні з альбому Cell-0.

Група Apocalyptica, що виконує метал на віолончелях, існує з 1993 року. До її складу входять три віолончелісти та барабанщик. На рахунку гурту дев'ять студійних альбомів.

Цього року організатори фестивалю Atlas Weekend сподіваються, що він пройде та пройде не урізаному вигляді. У 2020 році через пандемію фестиваль не вдалося провіти, а минулого літа його хоч і провели, але виступали здебільшого українські музиканти, а більшість заявлених закордонних артистів не змогли приїхати.

Деякі з тих, хто був заявлений ще на 2020 рік, виступатимуть на цьогорічному фестивалі. Крім Apocalyptica вже заявлені Twenty One Pilots, Yungblud, Placebo, Guano Apes, alt-J, Two Door Cinema Club, Within Temptation, Alma, Tom Grennan.

Квитки: абонемент на всі дні – 3400-7650 грн., квиток на один день – 1300-1700 грн., квиток на один день (VIP) – 2950-3850 грн.

Gorilaz

Коли: 10 липня

Де: UPark Festival у Sky Family park (проспект Романа Шухевича, 2)

Gorilaz відкриє липневу частину фестивалю UPark у Києві

Gorilaz виступить цього літа в Києві на фестивалі UPark . Це буде вже другий приїзд гурту до України на цей фестиваль.

Через ковід UPark пропустив 2020 і 2021. Цього року привозить обіцяних зірок. Фестиваль планують провести сім днів, але не поспіль, а за три етапи. Перші концерти відбудуться 18-19 червня.   виступлять американські рокери My Chemical Romance та канадські панки Sum 41 . Потім фестиваль повернеться до Києва у липні – 10-11 та 15-17 липня. Відкриють липневі концерти Gorilaz 10 липня. А закриють фестиваль Slipknot 17 липня.

Квитки:

Іггі Поп

Коли: 15 липня

Де: UPark   Festival у Sky Family park ( проспект Романа Шухевича, 2 )

75-річний Іггі Поп вперше приїде в Україну та виступить на UPark Festival

«На перший відпочинковий OTC» панк-рок перший візит в Україну. Концерт пройде на UPark Festival, і у глядачів є можливість живцем почути культові "The Passenger" та "Dirt".

Почути знамениту "The Passenger" у живому виконанні Іггі Попа можна буде цього літа на фестивалі UPark

Іггі Поп – американський рок-співак, один із засновників альтернативного року. У квітні йому виповниться 75 років. У 2009 році авторитетний британський журнал Classic Rock удостоїв музиканта звання "Жива легенда". Артисту приписують стейдж-дайвінг – пірнання зі сцени у натовп фанатів.

Цього дня на фестивалі також виступатимуть Gogol Bordello та Frank Carter & The Rattlesnakes.

Квитки : 1649-2299 грн (на один день фестивалю, в тому числі і на 15 червня)

Slipknot

Коли : 17 липня

Де: UPark у Sky Family park ( проспект Романа Шухевича, 2 )

Slipknot виступить на закритті UPark Festival-2022

Хедлайнером фінального дня UPark Festival-2022 стане Slipknot - один з найпопулярніших у світі хард-рок гуртів. Американські металісти вперше приїдуть до України.

Slipknot відомий своїм сценічним іміджем. Музиканти носять комбінезони та маски, які, як вони заявляють, відображають їхній внутрішній світ та змінюються з виходом кожного нового альбому.

Останній новий сингл гурту Slipkno "The Chapeltown Rag" вийшов у листопаді 2021 року

Група Slipknot була створена у 1995 році. Після виходу дебютного альбому в 1999 номінована на Grammy, а в 2006 перемогла в категорії «Краще метал-виконання». Група випустила 6 студійних альбомів, більшість з яких набули платинового статусу (продано понад 30 млн копій по всьому світу). Останній альбом We Are Not Your Kind, що вийшов 2019 року, дебютував першим номером на Billboard 200.

В останній день фестивалю UPark також виступлять британський гурт Bullet For My Valentine, який грає метал-кор , а ще одного учасника оголосять пізніше.

Квитки: 1649 – 3599 грн (на заключний день фестивалю 17 липня).

Нік Кейв

Коли: 19 серпня, 20.00

Де : Палац спорту (площа Спортивна, 1)

Нік Кейв та The Bad Seeds вперше виступлять у Києві у серпні

Австралійський рок-гурт Nick Cave & The Bad Seeds приїжджає в Україну вперше.

Нік Кейв почав з пілота- го арт-панку , завойовуючи Австралійський вулиця, Лондон і Берлін - й - й підземний як частина хлопчиків Next Door, The Birthday Party, і, нарешті, The Bad Seeds. Потім перейшов від готик-року та рок-н-ролу до ліричних балад, енергійного чеймбер-попу та ембіенту. У його останніх записах, включаючи записаний після трагічної загибелі сина, альбом Ghostseen, багато пронизливих та камерних історій, де перемагає кохання та всепрощення.

Одна з найвідоміших пісень Нік Кейва- Where The Wild Roses Grow , яку він виконав з Кайлі Міноуг . Ще одна «візитна картка» групи – композиція Red Right Hand , яка була написана ще на початку 1990-х, а зараз відома як з аундтреку до популярного серіалу "Гострые козирки" .

Гурт Nick Cave & The Bad Seeds заснували у 1983 році австралійський музикант Нік Кейв та мультиінструменталіст Мік Гарві. За майже 40 років рокери випустили 17 студійних альбомів, які отримали золоті та платинові статуси.

Квитки: 1090 - 4990 грн