РФ контролює понад 20% сільгоспугідь України: дані супутникових знімків NASA

РФ контролює понад 20% сільгоспугідь України: дані супутникових знімків NASA
Розподіл ярих та озимих культур в Україні. Фото: NASA Harvest

Згідно з аналізом NASA Harvest, приблизно 22% сільськогосподарських земель України, у тому числі 28% площ під озимими та 18% — під ярими культурами, знаходяться під контролем окупантів.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомляє портал SciTechDaily.

"Світова житниця перебуває в стані війни. Ми знаходимося на початковій стадії продовжуваної продовольчої кризи, яка, ймовірно, так чи інакше торкнеться кожної країни і людини на Землі", - сказав директор програми НАСА Harvest Інбал Беккер-Решеф.

Він наголосив, що до війни Україна забезпечувала 46% світового експорту соняшникової олії, 9% експорту пшениці, 17% ячменю та 12% кукурудзи на світових ринках. Останні кілька місяців цей потік продовольства зменшився.

З березня по червень 2022 року Україні вдалося експортувати лише 7% річного експорту. Водночас, близько 18,5 млн т зернових, призначених для експорту, залишаються заблокованими в Україні. Щоб вирішити цю проблему, Україна веде переговори про морський експорт зерна з Туреччиною та особисто з генсеком ООН.

Зокрема, Туреччина має намір інтенсифікувати переговорний процес щодо відкриття коридорів для вивезення зерна з України Чорним морем і досягти результату протягом 7-10 днів.