monobank запускає пілотний проєкт для торгівлі акціями з 1 лютого, — Гороховський

monobank запускає пілотний проєкт для торгівлі акціями з 1 лютого, — Гороховський
Банк незабаром почне надсилати запрошення клієнтам на встановлення нової програми. Фото: Facebook Гороховського

Проєкт продажу акцій у додатку monobank стартує з 1 лютого як пробна версія продукту. А вже з березня всі клієнти матимуть змогу торгувати цінними паперами світових компаній.

При цьому банк зіткнувся з низкою труднощів, які могли заблокувати запуск навіть бета-версії, повідомив один із засновників банку Олег Гороховський.

Банкір розповів, що на початку роботи над проєктом банк витратив більше трьох місяців на очікування погодження заявки в Interactive Brokers, однак отримав відмову. Після цього monobank вирішив співпрацювати із онлайн-брокером Exante.

"Цього тижня, коли до старту бета-тесту залишалося менше тижня, виникла регуляторна проблема, яка могла повністю заблокувати старт проєкту. Від розпачу мені довелося звернутися за допомогою до голови Офісу президента Андрія Єрмака, з яким до цього я був незнайомий. Офіс президента в особі Ростислава Шурми разом із головою Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Русланом Магомедовим вирішили нашу проблему за один день", — розповів Гороховський.

Він зазначив, що зараз більше нічого не заважає monobank запускати програму для торгівлі акціями. Незабаром банк почне надсилати запрошення клієнтам на встановлення та тестування нового додатку.

"У нас можна буде купувати всі папери зі списку S&P500 на старті та кілька найпопулярніших ETF з 1 лютого", — додав Гороховський.