НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,05

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,46

41,42

EUR

45,60

45,45

Everest 30 років – перезавантаження

Everest 30 років – перезавантаження

Інновації не мають меж і рамок, безперервна цифрова трансформація сьогодні є фундаментальною реальністю для бізнесу незалежно від розміру

У жовтні 2021 року я стала керуючим партнером компанії Everest, щоб «перезапустити» бренд до його 30-річчя. 

Я визначила місію Everest як розширення технологічних можливостей малого та середнього бізнесу для швидкого масштабування і досягнення фінансового росту. Вважаю, що інновації не мають меж і рамок, безперервна цифрова трансформація сьогодні є фундаментальною реальністю для бізнесу незалежно від розміру.

Бекграунд підприємця

Досвід гри за обидві команди: і власника бізнесу в ритейлі, і управлінця ІТ-компанії дає мені чітке розуміння чого не вистачає і з якими проблемами стикається підприємець в Україні. За дуже умовною цифровою трансформацією бізнесу стоять застарілі традиційні підходи, фінансові обмеження та синдром страху «невідомості». Але насправді, все це вирішується технологіями і наша ціль перетворити глобальні інноваційні інсайти на локальні переваги українських компаній.

Глобальні технології та Україна

Світова практика показує, що для оптимізації витрат та економії часу, компаніям важливо мати просту, якісну, робочу систему використовуючи для цього гібридні технології. 

Частка використання гібридних технологій в Україні навіть у великих компаніях відносно невелика, не кажучи про SMB. Але реальність така, що у всьому світі відбувається зміна підходу: замість покупки та установки цілої інфраструктури – оформлення підписки на потрібні продукти чи навіть окремі функції.

SaaS, IaaS, PaaS технології – це тренд, який змінив роботу глобального ринку. Наша ціль – надати можливість використовувати ці технології без зайвих витрат для малого та середнього бізнесу.

Перезавантаження – інвестиції в технології та інтелектуальний капітал

Перезапуск Everest почався з чіткого розуміння, що інвестиції в технології та інтелектуальний капітал, а також перехід від стратегії, яка орієнтована на організацію, до стратегії розвитку екосистеми, заснованої на спільному використанні послуг, дасть можливість компаніям отримати доступ до технологій та програмних можливостей без великих капіталовкладень. 

Після аудиту внутрішніх процесів компанії, ми перезапустили всі процеси, концентруючись на новітніх технологіях та гібридних моделях роботи. 

Самостійно пройшовши цей шлях, ми чітко розуміємо через які проблеми проходять власники бізнесу, тому концептуально змінили вектор продажів рішень для малого та середнього бізнесу України. Я хочу, щоб кожна компанія змогла швидко отримати будь-яке комплексне цифрове рішення, що ідеально працюватиме без потреби щоденного їх супроводу. Не важливо, у вас 2 робітники, 15 чи 100, Everest кастомізує рішення під задачі будь-якої складності.

Хард все ще важливий?

Спойлер - так. За даними досліджень світові продажі ПК зросли завдяки пандемії COVID-19 і тенденція росту, за даними аналітиків, продовжуватиметься. Ринок комп'ютерів став важливою частиною життя людства та забезпечував можливість функціонування бізнесу під час пандемії.  

Неймовірний попит призвів до дефіциту напівпровідників світового масштабу, а з ним і на дефіцит на комп'ютери. Але багаторічні партнерські відносини зі світовими виробниками комплектуючих забезпечили нам доступ до кращих цін та швидких поставок, що дало нам змогу забезпечити потреби наших клієнтів.  

Ми постійно вдосконалюємо технології та підходи до роботи і пишаємось потужностями нашої автоматизованої складальної лінії, яка забезпечує комп’ютерами кожне 5-те підприємство в країні та виготовляє на замовлення комп'ютери для ритейлових мереж. 

Ціле покоління українців виросло разом з комп'ютерами Everest, навчались, створювали бізнеси, чим ми дуже пишаємося і дякуємо за довіру. 

Держава, бізнес та суспільство

Я вважаю, що цифрова прозорість і контроль закупівель дозволяють заощадити кошти та прийняти більш оптимальні рішення. Це важливо для усіх сторін: держави, бізнесу, суспільства. Ми підтримуємо здорову екосистему стосунків між бізнесом та державою, тому приймаємо участь в більшості державних тендерів, пропонуємо найнижчі ціни на техніку, допомагаємо державі економити ресурс. Для прикладу, в грудні минулого року ми взяли участь у національному проєкті «Ноутбук кожному вчителю», запропонували найнижчу ціну для закупки ноутбуків державою та виграли тендер на постачання 2327 ноутбуків Dell у школи міста Вінниці.

Усі ми зараз проходимо період трансформації, постійних структурних змін та технологічних зрушень. Щоб пристосуватися до цього необхідні ефективні інструменти для перетворення традиційного середовища на інноваційне. У 2022 фундаментом змін є не збільшення площ чи кількості складів, а розширення за рахунок людського капіталу, технологій та гібридних офісів.

Марина Заславець, керівна партнерка Everest