Одного із засновників української компанії Rocket заарештували в Ізраїлі — ЗМІ

Одного із засновників української компанії Rocket заарештували в Ізраїлі — ЗМІ
Тімур Рохлін. Фото: Forbes.ua

У грудні 2021 року в Ізраїлі заарештували одного із засновників української компанії Rocket Тимура Рохліна. Правоохоронці затримали бізнесмена на вимогу Німеччини. Про це повідомляє видання DOU із посиланням на ізраїльське ЗМІ Posta.

З'ясувалося, що в Німеччині Рохліна підозрюють в організації шахрайської схеми, через яку німецькі інвестори зазнали збитків. Саме по цій справі німецька влада вимагала екстрадиції українського бізнесмена, проте в Україні на момент арешту Рохліна ця інформація залишилася непоміченою.

Арешт Рохліна підтвердив адвокат із Ізраїлю Елі Гервіц, який виявив відповідну інформацію. Він також з'ясував, що судове засідання щодо Рохліна призначено на 8 лютого.

Інвестора Rocket затримали перед тим, як він збирався повернутись в Україну літаком. Примітно, що він повертався через розслідування, яке також проводять українські правоохоронні органи.

Зазначимо, що арешт Рохліна збігається із початком фінансових труднощів у компанії Rocket. Через економічні проблеми компанія почала скорочувати штат у грудні-січні.

Багато працівників, які звільнилися, так і не отримали своєї заробітної плати, що підтвердили в компанії.

Про причетність Тимура Рохліна до багатомільйонного шахрайства та в DDoS-атаці на ЗМІ повідомляли ще у вересні 2021 року.

Серед інших осіб, підозрюваних у причетності до неї, називаються громадяни України Андрій Курочкін, Юрій Копачевський, Ігор Козленко та громадяни Ізраїлю Міхаель Чеботар, Максим Барановський-Рафаель та Тимур Рохлін.

Розслідування розпочато і в Україні із подання прокуратури Бамберга. За даними слідства, група українців та іноземців у 2017-2020 роках виманювала у європейців кошти, пропонуючи їм інвестувати у різні активи та обіцяючи зростання вкладень у 100 та більше разів.

Нагадаємо, Рохлін вклав свої гроші в сервіс з доставки їжі Rocket у 2019 році. При цьому нині її основний власник - кіпрська компанія "Тісеа Фреш Фуд Лтд". А основним бенефіціаром є Ігор Рохлін.