У "Цитрусі" заперечують, що партнери згортають співпрацю з компанією

У "Цитрусі" заперечують, що партнери згортають співпрацю з компанією

Колишній співвласник та співзасновник мережі "Цитрус" Дмитро Зінченко повідомив, що партнери відмовляються працювати з компанією. За його словами, Альфа Банк Україна зменшив мережі "Цитрус" кредитний ліміт. Проте керівництво мережі спростувало ці слова та назвало їх "інформаційною атакою".

Про це повідомляє AIN.UA.

Нещодавно інформаційне агентство "РБК-Україна" опублікувало новину про те, що кредитори скорочують співпрацю з "Цитрусом" на тлі конфлікту співвласників. Автор матеріалу посилається на слова Дмитра Зінченка, який розповів про це у коментарі.

За словами Зінченка, компанія "Алло" закрила для Цитрусу товарне фінансування. А ще Альфа Банк Україна нібито скоротив компанії кредитний ліміт на третину – на 50 млн гривень. Також банк розглядає питання щодо повного закриття ліміту.

"Конфлікт набирає обертів. Компанія дедалі більше підходить до можливого дефолту за боргами. Виручка в січні впала на 100 млн. Якщо корпоративний конфлікт незабаром не буде завершено, "Цитрус" може зникнути з ринку", — цитує Зінченко "РБК-Україна".

Повідомлення РБК в "Цитрусі" у коментарі AIN.UA назвали "відвертою брехнею та інформаційною атакою". За словами представника компанії, в інформаційному агентстві відмовилися опублікувати офіційну позицію "Цитрусу" з цього приводу. На початку лютого компанія вже опублікувала заяву, де спростувала чутки про можливий дефолт. У компанії кажуть, що неправдиву інформацію розповсюджують із метою рейдерського захоплення.

Нагадаємо, 10 січня 2022 року у ЗМІ з'явилася інформація про те, що господарський суд Києва за позовом компанії "Е-Тікетс Сервіс Україна" заборонив ТОВ "ЗТ-Інвест", що входить до групи компаній "Цитрус", користуватися низкою торгових марок, включаючи " Цитрус", та використовувати доменне ім'я компанії — citrus.ua. При цьому в компанії "Цитрус" цю інформацію спростували.

Зазначимо, що суперечка навколо ТОВ "ЗТ-Інвест", якому належить торгова марка "Цитрус", розгорілася на початку березня 2021 року, коли про купівлю  50%-ної частки у ньому заявив бізнесмен Геннадій Корбан.

Раніше співвласниками цієї компанії були Дмитро Зінченко та Григорій Топал, які конфліктували між собою з літа 2020 року, та Корбан нібито отримав частку Зінченка. Проте Топал із такою передачею частки свого експартнера Корбану не погодився: у "Цитрусі" заявили, що продажу як такої не було, придбання відбулося "прихованим шляхом" і мало "напівжартівний вигляд".

5 березня 2021 року Господарський суд Одеської області заарештував на 50% "ЗТ-Інвест". У "Цитрусі" пообіцяли, що його співвласник Топал оскаржить придбання цього активу Корбаном.

При цьому Корбан взагалі заявляв, що "купив основні компанії, які тримали торгову марку, безпосередньо трейдинг" мережі "Цитрус", причому конфліктуючі між собою співзасновники "Цитрусу" самі йому запропонували стати інвестором.

14 вересня 2021 року згаданий одеський суд визнав недійсним акт приймання-передачі Корбану частки у "ЗТ-Інвесті".

Цей же суд 12 жовтня зобов'язав стягнути з компанії "Цетехно" Топала майже 1 млрд грн на користь компанії "Гаджет-трейдинг" Корбана. Останній заявив, що відсудив цю суму за рахунок погашення боргів.

У "Цитрусі" ж заявили, що йдеться про фіктивний борг, і оскаржили це рішення. Загалом там заявляють, що Корбан своїми діями намагається відібрати бізнес рейдерським шляхом, "закидаючи компанію порожніми і безпідставними позовами".