Жодних відстрочок запровадження РРО для ФОП не буде, - Гетманцев

Даниил Гетманцев

Верховна Рада не розглядатиме рішення про відстрочення обов'язкового запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для підприємців 2-4 групи, незважаючи на протести.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев

"Шановні друзі - підприємці сфери торгівлі, 25 січня минуло. Як і передбачалося, дива не сталося. Систему РРО ніхто не скасував і не скасує, незважаючи на мантри покидьків та шахраїв. У тих кількох тисяч ФОП , які ще не встановили РРО, є небагато часу – до лютого", – заявив Гетманцев.

Водночас, депутат опублікував пропозиції щодо змін до законодавства, які передбачають тимчасове зменшення штрафів для підприємців 2-4 груп за порушення у роботі з РРО.

"Ті, ФОП , хто встановлять РРО/ПРРО до 1 березня, протягом 2022 року сплачують штрафи (у разі порушення) у розмірі 10% від встановлених у законі. Ті, хто не встановить – на повну", – уточнив Гетманцев.

"РРО все встановити повинні, жодних відстрочок системи не буде!", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що парламент найближчими днями ухвалить закон, за яким ФОП не будуть до кінця року штрафувати за відсутність касових апаратів (РРО) за умови, що вони їх до кінця року встановлять. Законопроект мав бути внесений до парламенту вже сьогодні

Зазначимо, що під Верховною Радою другий день продовжується акція протесту ФОП з вимогою скасувати обов'язкове встановлення касових апаратів.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року всі українські ФОП зобов'язані працювати з касовими апаратами.

Санкції за порушення використання касових апаратів передбачають штраф у розмірі 100% вартості проданих із порушенням товарів, а за наступні вже 150% вартості товару.

Днями голова податкового та митного комітету Верховної Ради України Данило Гетманцев зі словами "реформа відбулася" заявив, що скасування обов'язкового використання касових апаратів ФОП неможливе .

Раніше мітинги біля Ради організовували малі підприємці, які також вимагали відстрочення запровадження касових апаратів на рік.